Dit is een oude revisie van het document!


Sterrenkundezomerkamp (13-18 jaar)

Wil je deze zomer met vrienden relaxen in het gras, alles leren over zwaartekrachtsgolven en zwarte gaten, raketten bouwen of 's nachts met een telescoop aan de slag gaan? Dan is dit sterrekundezomerkamp perfect voor jou!

Deze zomer zullen we het hebben over veel sterrenkundige onderwerpen zoals radiotelescopen, de nieuwe James Webb Ruimtetelescoop, sterevolutie en de space race. Daarnaast komen ook veel andere onderwerpen aan bod, zoals artificial intelligence, kosmologie en astrobiologie. Behalve dat de leiding je tijdens het hele kamp veel kan vertellen in de wandelgangen, komen er ook wetenschappers op bezoek om over ontwikkelingen binnen de natuur- en sterrenkunde te vertellen. Naast het uitpluizen van fundamentele sterrenkunde, ga je ook zelf waarnemen op het veld en leer je de basis van astrofotografie, zoals je kan zien op de foto hieronder. Dus of je nou een enthousiaste beginner of een doorgewinterde expert bent, er valt op kamp altijd iets leren!

Daarnaast nemen we de tijd om de omgeving te verkennen, te vertoeven in het water en een knisperend kampvuur met gitaarmuziek te begeleiden.

Er is zoals elk jaar ook een thema; Stars in Hollywood! Speciaal voor hen die verknocht zijn aan de beste films of een Oscaruitreiking willen meemaken. Neem dus je mooiste outfit mee om op de rode loper te verschijnen!

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met onze contactpersoon, Liselotte Hartkamp.

Contactpersoon:
Liselotte Hartkamp
Tel: (+316) 50647833
jwg-ok@sterrenkunde.nl

Tekst volgt na deze twee afbeeldingen.


Andromedastelsel - foto gemaakt op kamp

Data: Zondag 28 juli tot en met vrijdag 9 augustus 2019.
Prijs: De kampprijs is rond de €360,- voor leden en €379,- voor niet-leden.
Locatie: Groepsaccomodatie Ons Thuis, Ommel, Noord-Brabant

Digitaal aanmelden: vul dit formulier in.

Op papier aanmelden:
Download onderstaand formulier, vul het in en stuur het op om je aan te melden voor het kamp: aanmeldingsformulier.pdf