JongerenKamp

Hoe vaak kijk je ’s nachts naar boven en kun je alleen de helderste sterren zien? De gemeente zal de straatlantaarns niet zomaar uitdoen… Daarom gaan we elke zomer met ruim 20 jonge sterrenkundigen twee weken naar het Twentse platteland om daar te genieten van een donkere hemel en geen lichtvervuiling!

Informatie voor OudersAanmelden

Op kamp wordt er als het helder dreigt te worden meteen een warme trui aangetrokken en kijk je door een telescoop naar andere sterrenstelsel of de ringen van Saturnus! Of je neemt je slaapspullen mee naar buiten om op een zeil onder de sterrenhemel naar boven te kijken, terwijl de leiding sterrenbeelden aanwijst en mytes die daar achter schuil gaan vertelt… Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er natuurlijk aan sterrenkunde gedaan. Er worden praatjes gehouden en misschien ga je zelfs wel aan de slag met een eigen onderzoekje.

Maar we overdag ook allerlei andere gave dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan, gezwommen of mag je je opmaken voor een speurtocht. En mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt! Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier!

In 2022 vinden er twee kampen plaats:

  • Kampweek 1: zondag 24 juli t/m zaterdag 30 juli
  • Kampweek 2: zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus

Het natuurlijk heel moeilijk om te zeggen hoe het op kamp is. Foto’s zeggen meer dan woorden. Daarom hebben we hieronder wat foto’s verzameld die een idee geven van hoe het kamp is!

Ben je nou al enthousiast? Overtuig je ouders er dan snel van om je aan te melden en laat ze de informatie voor ouders lezen!