JongerenKamp – Sterrenkunde Kamp voor Kinderen (8-13 Jaar)

Kijk jij wel eens ’s nachts naar de sterren, en vind je het dan jammer dat er in de stad niet zo veel te zien is? Hoe mooi zou het zijn als de gemeente de straatlantaarns uit zou doen…

Daarom gaan we elke zomer met ruim 20 jonge sterrenkundigen twee weken naar het Twentse platteland. Daar genieten we van een donkere hemel zonder lichtvervuiling!

Informatie voor OudersAanmeldenMaak kennis met de Leiding

Op kamp trek je zodra het helder dreigt te worden meteen een warme trui aan en kijk je door een telescoop naar andere sterrenstelsels of de ringen van Saturnus! Of je neemt je slaapspullen mee naar buiten om op een zeil onder de sterrenhemel naar boven te kijken, terwijl de leiding sterrenbeelden aanwijst en de mythes die daarachter schuilgaan vertelt… Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er natuurlijk aan sterrenkunde gedaan: je luistert naar praatjes en gaat misschien zelfs wel aan de slag met een eigen onderzoekje.

Overdag doen we ook allerlei andere gave dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan, wordt er gezwommen of een speurtocht gelopen. Mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt! Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier!

Nieuw: vriendenkorting!

Er is natuurlijk niks leuker dan met je vrienden op kamp gaan. Omdat wij het leuk vinden als je je vriendinnen of vrienden overtuigt om óók mee te gaan op kamp, geven we je daar graag wat voor terug. Als je iemand voor het eerst meeneemt op kamp, krijg je €15,- korting op de kampprijs! Daar kun je flink wat ijsjes van kopen… Voor meer informatie en voorwaarden, neem even een kijkje bij de informatie voor ouders.

Mochten de financiële lasten van een kamp te hoog zijn, is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor korting. Neem een kijkje op Korting op kampprijs – Jongeren Werkgroep Sterrenkunde voor meer informatie.


In 2024 vinden er twee kampen plaats:

  • Kampweek 1: zondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus 2024.
  • Kampweek 2: zondag 4 augustus t/m zaterdag 10 augustus 2024.

Het natuurlijk heel moeilijk om te zeggen hoe het op kamp is. Foto’s zeggen meer dan woorden. Daarom hebben we hieronder wat foto’s verzameld die een idee geven van hoe het kamp is!

Ben je nou al enthousiast? Overtuig je ouders er dan snel van om je aan te melden en laat ze de informatie voor ouders lezen! En wil je de leiding alvast leren kennen? Dat kan hier!

Meer foto’s vind je op de fotogalerij van de JWG!

Een geschiedenis van alle groepsfoto’s van JoKa (terug tot wel 1977!) vind je hier.