Vertrouwenspersonen

Wij vinden het belangrijk als vereniging iemand te hebben waar je in vertrouwen naar toe kan als je dat nodig vindt. Als je het oneens bent met een besluit van het hoofdbestuur kun je wel aankloppen bij de Commissie van Beroep, maar er zijn ook situaties te bedenken waarin je je hierbij niet prettig voelt en gewoon iemand wil met wie je kan praten.

Stel, je gaat naar een bijeenkomst of kamp en wordt voortdurend door een andere deelnemer uitgescholden of aan je haar getrokken. Of misschien vind je de omgang met iemand van de leiding wel heel onplezierig. Het kan zijn dat er sprake is van een misverstand of misplaatste grap, en dat het allemaal wel meevalt, maar misschien vind je het lastig om daar mee om te gaan of is het toch erg vervelend.

Om te voorkomen dat iets er voor zorgt dat jij je niet meer prettig voelt als lid van de JWG, willen we graag dat er iemand is naar wie je in vertrouwen toe kan gaan om er over te praten, en die je kan helpen een oplossing te vinden. Daarbij willen we graag dat je het gevoel hebt dat dat ook vertrouwelijk kan, zodat je het eerst eens kunt bespreken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele gevolgen.

De vertrouwenspersoon is onafhankelijk van de kampleiding of JWG-organisatie. Alleen met jouw toestemming zal de vertrouwenspersoon informatie die jij geeft bespreken met anderen.

Op de ALV zijn Carin, Heiko en Thijs als vertrouwenspersoon aangenomen. Zij stellen zich hieronder aan jou voor.

Heiko

Heiko Locher

Mijn naam is Heiko Locher. Ik ben JWG-lid vanaf mijn 14e, begonnen bij de toenmalige afdeling in Twente, waar ik ook contactpersoon ben geweest. Naast deelnemer ben ik in de JWG ook betrokken geweest als kampleider bij het winterkamp en het ouderenkamp. Graag vervul ik de rol van vertrouwenspersoon binnen de JWG. Ik ken de structuur van de JWG vrij aardig, en omdat ik al een tijd geen actieve rol meer speel in de JWG denk ik dat ik onpartijdig advies zal kunnen geven, iets wat mij erg belangrijk lijkt als vertrouwenspersoon.

In het dagelijks leven ben ik in opleiding tot KNO-arts. Vanwege mijn beroep en opleiding heb ik veel ervaring met vertrouwenskwesties, wat dat betreft voor mij dus geen onbekend terrein!

Nog kort over mij zelf: 34 jaar, samenwonend, 1 kind, woonachtig in Leiden vlak naast de sterrenwacht.

Heiko kun je mailen op heiko@sterrenkunde.nl.
Voor het bespreken van vertrouwelijke zaken raden we je aan om te bellen. Het telefoonnummer zetten we niet direct hier, maar je kunt Heiko altijd mailen om het te vragen of het bij het hoofdbestuur of landelijk bureau vragen.

Carin

Carin van Hemert

Mijn naam is Carin van Hemert. Ik ben vanaf mijn 13e lid bij de JWG en ben altijd graag met alle kampen meegegaan. Later ben ik als leiding mee geweest op JoKa, waar ik o.a. EHBO gedaan heb.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt, en ik hoop hier als vertrouwenspersoon aan bij te kunnen dragen.

In het dagelijks leven ben ik projectmanager en woon ik samen met mijn vriend en hond in Ede. Mijn hobby’s zijn o.a. spelletjes spelen en musical.

Carin kun je mailen op carin@sterrenkunde.nl.
Voor het bespreken van vertrouwelijke zaken raden we je aan om te bellen. Het telefoonnummer zetten we niet direct hier, maar je kunt Carin altijd mailen om het te vragen of het bij het hoofdbestuur of landelijk bureau vragen.

Thijs

Thijs Desain

Mijn naam is Thijs Desain, ik ben JWG-lid sinds mijn 8e in 2005. Vanaf 2006 ben ik elk jaar op kamp geweest; sinds 2014 ook als leiding.
Ik ben juist nog best actief binnen de vereniging, en ik vind het belangrijk om veel leden te kennen.
Als je het fijn vindt om te praten met iemand die juist wat dichter bij de vereniging staat, dan kun je altijd bij mij terecht!

Thijs kun je mailen op thijs@sterrenkunde.nl.
Voor het bespreken van vertrouwelijke zaken raden we je aan om te bellen. Het telefoonnummer zetten we niet direct hier, maar je kunt Thijs altijd mailen om het te vragen of het bij het hoofdbestuur of landelijk bureau vragen.