Nieuws

Hier vindt je al het laatste nieuws rond Sterrenkunde en de JWG! Hier posten we soms ook activiteiten buiten de JWG waar je naar toe kan gaan, dus kijk af en toe op de site en wie weet zit er iets leuks tussen voor jou!

 • Artis uitje

  Zondag 22 mei gaan we met de JWG naar Artis! Je kan je hier aanmelden: https://forms.gle/vYtxJdwEn4xivRrE6

 • Afdelingsbijeenkomst 21 mei

  Spreker: Ilva Noa Stellingwerf
  Onderwerp: Exobiologie

 • Vrijdag 08 april 2022 – Rare Radio Bliepjes
  Diarrhea, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

  Spreker: Leon Oostrum
  Onderwerp: Rare Radio bliepjes

  Heb je het wel eens, dat wanneer je naar de hemel kijkt een nieuwe ster of planeet ontdekt? Nou dat hebben sterrenkundige wel meer. De ene keer nieuwe sterren, de andere keer….. rare radio bliepjes. Bliepjes uit het heelal waarvoor geen verklaring is….. Dan begint de wetenschappelijke zoektocht.

  Leon Oostrum heeft met de radiotelescopen in Dwingeloo onderzoek gedaan naar deze mysterieuze radio signalen uit het heelal. Hij zal vertellen over zijn PhD onderzoek waar probeert een antwoord te geven op deze rare signalen. Wat het mogelijk zijn? Waar ze vandaan komen? Hoe wetenschappers onderzoek doen? Hoe het is met de grootste radiotelescopen van Nederland te mogen werken? Je gaat het allemaal horen.

 • AFGELAST Afdelingsbijeenkomst 23 april

  Spreker: Koos Goudswaard
  Onderwerp: Ruimtevliegtuigen

  BIJEENKOMST IS AFGELAST WEGENS TEKORT AAN AANMELDINGEN
  Er zijn allerlei soorten vliegtuigen. Motorvliegtuigen, zweefvliegtuigen, stuntvliegtuigen, passagiersvliegtuigen… Maar wist je dat er ook ruimtevliegtuigen zijn? De bekendste hiervan is de Space Shuttle, maar er zijn er nog veel meer. Deze bijeenkomst gaat hobbypiloot Koos Goudswaard vertellen wat ruimtevliegtuigen zijn, hoe ze werken en waarom ze zo cool zijn!