Landelijke Activiteiten

Sinds kort heeft de JWG ook een ActiviteitenCommissie. Wij houden ons bezig met het opzetten van verschillende uitjes met sterrenkundige(/natuurkundige) thema’s. Zo zijn we bijvoorbeeld naar ARTIS geweest om de dieren het planetarium (maar oké ook de dieren) te bezoeken. Ook zijn we naar NEMO geweest waar we de hele dag allerlei gave proefjes hebben kunnen doen. Of wat denk je van Archeon, waar we langs alle tijdperken zijn gelopen en wat hebben geleerd over de geschiedenis van de sterrenkunde!

Op deze pagina zul je alle updates vinden over de nieuwste uitjes. Kom jij ook mee?

Meer informatie over kampen zie hier. Voor meer informatie over afdelingsbijeenkomsten zie hier.


  • Uitje Rijksmuseum van Oudheden
    Op 7 januari gaan we naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, waar Rutger Kramer wat gaat vertellen over de geschiedenis van de sterrenkunde in het jaar 1000. Het uitje is voor de leeftijden 8-13. De verwachte kosten zijn rond de 10 euro per persoon*. We beginnen om 13.00 en zijn uiterlijk om 17.00 klaar.Meer lezen over “Uitje Rijksmuseum van Oudheden”
  • Crazy 88 / EHBO-basics
    Op zaterdag 30 september gaan wij naar Utrecht (verzamelen bij de Sonnenborgh) voor een crazy 88, en een mini cursus EHBO. Je kan aansluiten bij één van de twee onderdelen, of bij allebei. De EHBO cursus start om 11.00 en om 13.00 zullen we met de Crazy 88 starten. We zullen uiterlijk rond een uurMeer lezen over “Crazy 88 / EHBO-basics”
  • Uitje Naturalis
    Zondag 2 april gaan we met een groep JWG’ers naar Naturalis in Leiden. In het prijswinnende museum (BankGiro Loterij Museumprijs 2020 en European Museum of the Year 2021) laten ze de schoonheid van de natuur zien.De organisatie koopt de kaartjes. De prijzen alvast hieronder hieronder. Geef in het formulier aan of je een kortingskaart ofMeer lezen over “Uitje Naturalis”

Kom je ook helpen?

Ben je 14+ en lijkt het je leuk om zelf ook mee te helpen met een uitje organiseren? Meld je dan via het onderstaande formulier aan! Vanuit de activiteitencommissie nemen we elk kwartaal het initiatief om een uitje op te zetten, je zal dan onder begeleiding van een paar ervaren organisatoren en samen met een groep gezellig mensen zelf een uitje gaan opzetten. Dit is natuurlijk super leuk maar ook nog eens enorm leerzaam! Heb je vragen dan kun je ons ook altijd mailen via activiteitencommissie-list@sterrenkunde.nl

Voor als je die vorm van communicatie makkelijker vind
Meer ideeën zijn altijd welkom! Maar het is compleet niet erg als je zelf geen idee hebt