Landelijke Activiteiten

Sinds kort heeft de JWG ook een ActiviteitenCommiessie. Wij houden ons bezig met het opzetten van verschillende uitjes met sterrenkundige(/natuurkundige) thema’s. Zo zijn we bijvoorbeeld naar naar ARTIS geweest om de dieren het planetarium (maar oke ook de dieren) te bezoeken. Ook zijn we naar NEMO geweest waar we de hele dag allerlei gave proefjes hebben kunnen doen. Of wat denk je van Archeon, waar we langs alle tijdperken zijn gelopen en wat hebben geleerd over de geschiedenis van de sterrenkunde!

Op deze pagina zul je alle updates vinden over de nieuwste uitjes. Kom jij ook mee?

Meer informatie over kampen zie hier. Voor meer informatie over afdelings bijeenkomsten zie hier.


  • Uitje Naturalis
    Zondag 2 april gaan we met een groep JWG’ers naar Naturalis in Leiden. In het prijswinnende museum (BankGiro Loterij Museumprijs 2020 en European Museum of the Year 2021) laten ze de schoonheid van de natuur zien.De organisatie koopt de kaartjes. De prijzen alvast hieronder hieronder. Geef in het formulier aan of je een kortingskaart ofMeer lezen over “Uitje Naturalis”
  • Space Expo 14 januari
    Op 14 januari gaan we met een groep JWG’ers naar Space Expo in Noordwijk. Space Expo is een museum over ruimtevaart. Het ligt op het terrein van ESA. Het uitje is voor 9+ en iedereen boven de 14 moet een identiteitsbewijs mee nemen. De verwachte kosten zijn tussen de 25 en 30 euro. Aanmelden kanMeer lezen over “Space Expo 14 januari”
  • Space Expo: interesseformulier
    In januari willen we met een groepje JWG’ers naar de Space Expo in Noordwijk, lijkt het je ook leuk om mee te gaan? Vul dit in om op de hoogte gehouden te worden! Dit is slechts een interresespeiling, nog GEEN definitieve aanmelding.

Kom je ook helpen?

Ben je 14+ en lijkt het je leuk om zelf ook mee te helpen met een uitje organiseren? Meld je dan via het onderstaande formulier aan! Vanuit de activiteitencommissie nemen we elk kwartaal het iniatief om een uitje op te zetten, je zal dan onder begeleiding van een paar ervaren organisatoren en samen met een groep gezellig mensen zelf een uitje gaan opzetten. Dit is natuurlijk super leuk maar ook nog eens enorm leerzaam! Heb je vragen dan kun je ons ook altijd mailen via activiteitencommissie-list@sterrenkunde.nl

Voor als je die vorm van communicatie makkelijker vind
Meer ideeën zijn altijd welkom! Maar het is compleet niet erg als je zelf geen idee hebt