Ouderenkamp – Sterrenkunde Kamp voor Kinderen (13-18 Jaar)

Sterrenkundezomerkamp
21 juli t/m 2 augustus 2024

Informatie voor OudersVriendjesactieAanmelden

Wil je deze zomer met vrienden relaxen in het gras, alles leren over zwaartekrachtgolven en zwarte gaten, raketten bouwen of ’s nachts met een telescoop aan de slag gaan? Dan is dit sterrenkundezomerkamp perfect voor jou!

Deze zomer zullen we het natuurlijk hebben over hoe je een foto maakt van een zwart gat, maar ook exoplaneten, de nieuwe James Webb Ruimtetelescoop en de space race. Daarnaast komen ook veel andere onderwerpen aan bod, zoals artificial intelligence, geschiedenis en mythen in de sterrenkunde en wiskunde in de sterrenkunde. Behalve dat de leiding je tijdens het hele kamp veel kan vertellen in de wandelgangen, komen er ook wetenschappers op bezoek om over ontwikkelingen binnen de natuur- en sterrenkunde te vertellen. Naast het uitpluizen van fundamentele sterrenkunde, ga je ook zelf waarnemen op het veld en leer je de basis van astrofotografie, zoals je kan zien op de foto hieronder. Dus of je nou een enthousiaste beginner of een doorgewinterde expert bent, er valt op kamp altijd iets leren! Daarnaast nemen we de tijd om de omgeving te verkennen, te vertoeven in het water en een knisperend kampvuur met gitaarmuziek te begeleiden.

Andromeda Galaxy
Andromedastelsel – foto gemaakt op kamp

Het kamp vindt plaats in de zomervakantie op zondag 21 juli tot vrijdag 2 augustus 2024. Wil je toch op zomerkamp en ben je nog geen 13 jaar? Kijk dan eens bij JoKa! De locatie van ouderenkamp is in:

Groepsaccommodatie Ons Thuis
Oostappensedijk 32
5724 PM Ommel

Vriendjesactie

Neem je een vriend(in), die nog geen lid is, mee op kamp en krijg 20,- euro terug. Laat op het aanmeldformulier van je vriend(in) weten dat jij ze hebt uitgenodigd en krijg bij de aankomst op kamp 20,- euro terug.

Meer foto’s vind je op de fotogalerij van de JWG!
Recente groepsfoto’s:

Informatie voor ouders

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met onze contactpersoon, Mart Vreeken.

Contactpersoon:
Mart Vreeken
Tel: (+316) 18658799
jwg-ok@sterrenkunde.nl
Belangrijk: de JWG bestaat geheel uit vrijwilligers. Wij proberen op korte termijn te reageren maar dit is niet altijd mogelijk. Bedankt voor uw begrip.

Prijs: De kampprijs in 2024 wordt ongeveer ~€450.

Mochten de financiële lasten van een kamp te hoog zijn, is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor korting. Neem een kijkje op Korting op kampprijs – Jongeren Werkgroep Sterrenkunde voor meer informatie.