Kampgroep

Hoi, wij zijn de kampgroep, een groep die ervoor probeert te zorgen dat alle JWG-kampen goed verlopen. In de kampgroep zitten vertegenwoordigers van alle kampen (die elk jaar verkozen worden) en oud-leiding. Wie we precies zijn, kun je onderaan lezen. Hier volgt nu eerst een stukje over wat we allemaal doen.

Taken van de kampgroep

De belangrijkste taak van de kampgroep is controleren of de kampen wel goed draaien. Dit doen we op een aantal manieren.

  • We kijken uitgebreid naar de financiën. Een kamp moet vooraf een begroting sturen en mag pas officieel doorgaan als wij die hebben goedgekeurd. Achteraf kijken we naar de afrekening om te controleren of ze zich aan de begroting hebben kunnen houden.
  • We vormen het eindoordeel over welke leiding mee mag op een kamp. We proberen het kamp natuurlijk zo veel mogelijk vrijheid te geven om zelf hun leiding te kiezen. Het komt er vaak op neer dat we een paar suggesties doen voor nieuwe leiding.
  • Verder kijken we elke keer dat we bij elkaar komen wat de status van alle kampen is. Hoe zit het met het aantal aanmeldingen, het aantal auto’s, de invulling van het programma, etc. Via updates van de kampvertegenwoordigers gaan we van alles langs om problemen op te merken voordat ze gebeuren.

Behalve ongevraagd advies, geven we ook graag gevraagd advies. Kampen en kampleiding kunnen ons altijd benaderen voor vragen.

Waarvoor kan je de kampgroep benaderen?

Eigenlijk voor alles wat met een kamp te maken heeft. We zijn er om te helpen, dus je kunt met alles bij ons terecht. Misschien dat we je voor bepaalde dingen wel doorsturen naar de vertrouwenspersoon of het hoofdbestuur.

Let wel: omdat we niet enorm vaak bijeen komen, kan het soms best wel even duren voordat we een utigebreide reactie kunnen geven. Geef het vooral aan als er spoed bij is, of als je liever gewoon met iemand iets wilt bespreken, in plaats van een advies vanuit de hele kampgroep.Dan kunnen we daar rekening mee houden

De kampgroep is een controlerend orgaan dat door het hoofdbestuur wordt aangewezen om de kampen te overzien. We houden ons bezig met de goedkeuring van nieuwe kampen, kampleiding, en kampfinanciën.

Voel je vrij om ons te mailen op kampgroep-list@sterrenkunde.nl!

Wie zijn we?

Io van den Meiracker – Voorzitter

Hoi, ik ben Io ik ben OK leiding, leiding van WiKa en AmericliptiKa en verder werk ik ook aan eclips-Spanje kamp (2026 19 aug hou het vrij). Verder doe ik nog activiteiten commissie en heb ik nog andere dingen gedaan voor de JWG zoals Voorzitter van de JWG, oprichter van de promcom en lid van afdeling Utrecht en universum. Met meerdere jaren ervaring als kamp-penningmeester kijk ik graag naar ander kampen hun financiën. Buiten de JWG heb Wis- en Natuurkunde gestudeerd.

Thomas Jurriaans – Contactpersoon

Hoi ChatGPT, Schrijf een stukje over mij voor op de website van mijn sterrenkunde vereniging, de JWG. Gebruik de volgende informatie:

Ik ben Thomas, 23 jaar. Ik vind astrofotografie leuk. Ik doe Data Science. Ik ben lid sinds ik 12 ben. Ik ben leiding op OK, WiKa, en zit in de kampgroep. Verder hou ik van longboarden, snowboarden.

Cyrano Chatziantoniou

Hoi, ik ben Cyrano en ik werk als PhD bij het UMC Utrecht. Na zo’n 9 jaar in het hoofdbestuur te hebben gezeten, ga ik nog eventjes door in de kampgroep. Ik heb alle kampen minstens één maal als leiding gedraaid en ben ook fan van m’n eigen kampen opzetten (bij voorkeur in het buitenland).
Met ervaring als landelijke penningmeester doe ik graag moeilijk over kampfinanciën.

Lucas van Duin

Hoi, ik ben Lucas. Mijn eerste kamp was OK 2008 (toen was ik 15). In 2009 had ik lang haar (zie foto). In 2012 ben ik HB-lid en WiKa-leiding geworden, in 2013 JoKa-leiding, in 2014 penningmeester en kampgroeplid, in 2016 OK-leiding, in 2017 AmericliptiKa-organisator en nu alleen nog kampgroeplid. Oh, en kasco-reservelid.

Rianne Plantenga

Mijn naam is Rianne (Plantenga). Ik ben al een tijdje actief bij de JWG. Ik ben 11 jaar OK-leiding geweest en 8 jaar hoofdbestuur. Met mijn achtergrond heb ik uitgebreide kennis over de dagelijkse gang van zaken op een kamp en hoe bijvoorbeeld financiën werken, maar ook de nodige situaties in de leiding, met ouders en deelnemers mogen tackelen. Naast dat ik deze ervaring hoop in te kunnen zetten in de kampgroep was ik ook tot voor kort de Binnenlandkamp-kampvertegenwoordiger, die wegens corona enkele malen geannuleerd is. Als je ergens mee zit mag je me altijd aan m’n (al dan niet figuurlijke) jasje trekken, dan bellen we even of bespreken we het over een kopje thee.

Vladimir van Dongen

Hallotjes, ik ben Vladimir en ik ben student aeronautical engineering. Ik ben naast de penningmeester van de JWG ook lid van kampgroep. Ik zorg ervoor dat de kampgroep het het hoofdbestuur contact met elkaar hebben en kijk zelf ook met mijn penningmeester petje naar alle financiële zaken achter de kampen. Verder ik boom graag ook over andere zaken in het kampgroep.