Overzicht kampen

Het idee van een kamp is simpel. We reizen met z’n allen naar een plaats met weinig lichtvervuiling en gaan daar een tijd lang allemaal leuke en leerzame dingen doen! Waarnemen onder een donkere hemel, een speurtocht of dropping lopen, een water- of sneeuwballengevecht houden, luisteren naar praatje over sterrenkunde, leren programmeren, bordspellen spelen, met z’n allen gaan zwemmen, en nog veel meer. Gezelligheid gegarandeerd (óók als je van tevoren nog niemand kent!).

Er zijn kampen voor twee leeftijdsgroepen: 8-13 jaar en 13-18 jaar. Hieronder is een overzicht van de verschillende kampen die elk jaar plaatsvinden.

Mochten de financiële lasten van een kamp te hoog zijn, is er een mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor korting. Neem een kijkje op Korting op kampprijs – Jongeren Werkgroep Sterrenkunde voor meer informatie.

PaasKamp (8-13 jaar)

Het Paaskamp vindt plaats tijdens Pasen. Hoewel het wel 5 dagen lang is, is het het waard. Het is er zéér gezellig. Je gaat eitjes zoeken, spelletjes spelen, speurtocht lopen en nog heel veel meer.

JongerenKamp (8-13 jaar)

Het Jongerenkamp is een zomerkamp en duurt in totaal één week. Het is in de zomervakantie en het is een goede manier om je even uit te leven. Je gaat er spelletjes doen, een speurtocht lopen en zelfs naar het zwembad.

WinterKamp (13-18 jaar)

Het Winterkamp is een kamp van 4 dagen precies tussen kerst en oud en nieuw. Er worden spelletjes gespeeld als het buiten slecht weer is, en op de zeldzame heldere nachten gaan we lekker met warme kleren sterren kijken.

OuderenKamp (13-18 jaar)

Het Ouderenkamp is een kamp in de zomer dat twee hele weken duurt. Tijdens het kamp kun je relaxen in het gras, alles leren over zwaartekrachtgolven en zwarte gaten, raketten bouwen of ’s nachts met een telescoop aan de slag gaan.