Donateur worden

De JWG is een landelijke vereniging ter popularisatie van sterrenkunde. Met meer dan 500 leden, meerdere regionale afdelingen, (zomer)kampen en een fantastisch tijdschrift Universum is de JWG een begrip binnen de Nederlandse astronomische wereld.

Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in om jongeren kennis over de sterrenhemel bij te brengen en kunnen jongeren bij ons terecht met al hun sterrenkundige vragen. Wie heeft zich nu niet toen die jong was afgevraagd wat er zich allemaal boven zijn hoofd afspeelt? Leden kunnen op elke leeftijd instappen; er is altijd wel een activiteit voor jongeren of oudere beginners. Blijven ze langer lid dan stromen ze moeiteloos door naar uitdagendere activiteiten om uiteindelijk activiteiten voor andere leden zelf te organiseren. Al menig Nederlands astronoom is begonnen bij de JWG.

Maar om de jongeren te blijven inspireren en activiteiten te kunnen blijven organiseren hebben wij uw steun nodig. Dit kan eenmalig zijn, maar ook jaarlijks. Bij een jaarlijkse donatie van minimaal 35 euro ontvangt u daarbij een gratis lidmaatschap op de Universum.

Donaties aan de JWG kunnen aftrekbaar zijn van de belasting mits er geen tegenprestatie wordt geleverd en er een schriftelijke overeenkomst is. Wanneer u dit zou willen, zou u er dus geen gratis lidmaatschap op de Universum voor kunnen ontvangen. Deze keuze kunt u aangeven bij het opsturen van het donatieformulier.

Het donatieformulier kunt u opsturen naar Landelijk Bureau: JWG, antwoordnummer 4049, 3500 VB, Utrecht of ingescand naar jwg-bureau@sterrenkunde.nl. U kunt uw eenmalige donatie ook overmaken op rekening NL25BUNQ2105208657 t.n.v. JongerenWerkGroep N.V.W.S. te Utrecht.

Alvast bedankt, Namens de JWG