Redactie

De Universumredactie bestaat uit een groep vrijwilligers, die vier keer per jaar dit tijdschrift voor jullie maken!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen! Wil jij ons helpen met bijvoorbeeld vormgeven, schrijven of spelling controleren? Stuur dan even een e-mail naar universum@sterrenkunde.nl! Zet wel in het onderwerp dat je vrijwilliger wilt worden.

Hoofdredactie: Britt van Alst

Samen met de redacteuren zorgt de hoofdredactie voor de inhoud van de Universum en bewaakt zij de deadlines. Een hoofdredacteur is voorzitter van de vergaderingen. Ook probeert de hoofdredactie de Universum steeds weer te vernieuwen en te kijken hoe er meer uit het blad gehaald kan worden.

Schrijvers

De schrijvers leveren de artikelen aan. Er zijn zowel interne als externe schrijvers. De interne schrijvers schrijven voornamelijk vaste rubrieken, terwijl externe schrijvers vaak losse artikelen schrijven. Wil je iets schrijven, maar weet je nog niet wat? Stuur een mailtje, dan kunnen we er samen naar kijken.

Redacteuren

De redacteuren redigeren artikelen van binnengekomen artikelen. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er geen spellingsfouten in de artikelen zitten, en dat alle zinnen goed lopen. Zij garanderen hiermee de kwaliteit van de teksten in de Universum. We kunnen altijd nieuwe redactieleden gebruiken, dus stuur gerust een e-mail als je interesse hebt.

Lay-outers

De lay-outers zorgen ervoor dat alle tekst en plaatjes op een mooie, handige en leesbare manier in de Universum komen te staan. Ze leveren de vormgegeven artikelen aan, die de eindlay-outer vervolgens bij elkaar voegt. Lijkt het je leuk bezig te zijn met de vormgeving van het blad, meld je dan aan als lay-outer!

Cartoonist

Een cartoonist houdt zich bezig met het maken van stripjes, cartoons en plaatjes. Heb jij tekentalent of wil je dat ontwikkelen, meld je dan vooral aan!

Joris ‘t Wollige Gevalletje (JWG)

Hoi, ik ben Joris! Voluit heet ik eigenlijk Joris ‘t Wollige Gevalletje (JWG!), maar vrienden noemen mij Joris. Ik heb wel een mond, maar gek genoeg kan ik niet praten, dus communiceer ik met bordjes. Mijn bestaan heb ik aan Jennifer te danken. Samen met mijn sidekick Ster ben ik een hele tijd de enige mascotte van de JWG geweest, maar gelukkig heb ik er nu drie vrienden bij: Joost, Woll-R en Genia!

Je komt mij niet alleen regelmatig in de Universum tegen, maar ook op de kamp-T-shirts van kampleiders en natuurlijk op de sticker van de JWG!