Hoofdbestuur

De JWG organiseert activiteiten zoals bijeenkomsten, kampen en excursies door het hele land. Dit wordt voornamelijk gedaan door een 70 man sterk kader. Om de verschillende groepen die al deze activiteiten organiseren te coördineren bestaat het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de JWG. Het is verantwoordelijk voor de financiën en het beleid binnen de JWG. Het fungeert als contactorgaan naar verenigingen en instanties buiten de JWG en organiseert elk jaar een algemene ledenvergadering.

Het hoofdbestuur bestaat uit minimaal 5 bestuursleden. Hoofdbestuursleden worden aangewezen door de Algemene Ledenvergadering.

Mocht je de statuten of het huishoudelijk reglement van de JWG willen inzien kun je die opvragen bij de secretaris via secretaris@sterrenkunde.nl.

Wil je ook in het hoofdbestuur? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Voorzitter: Ilva Noa Stellingwerf

Als voorzitter ben ik met de hulp van de rest van het HB verantwoordelijk voor het goed functioneren van de JWG, bijvoorbeeld door het opstellen van het beleid en het contact onderhouden met organisaties buiten de JWG. Ook kan ik helpen als mensen nieuwe activiteiten op willen zetten. Tot slot zit ik natuurlijk de HB vergaderingen voor en probeer ik voor een gezellige, gemotiveerde sfeer in het HB te zorgen. Ik ben al sinds 2007 lid van de JWG en ben sindsdien elk jaar op de zomerkampen mee geweest. Tegenwoordig ben ik ook leiding op JoKa en PaKa en af en toe op andere kampen te vinden. Naast mijn interesse in sterrenkunde ben ik ben ik begonnen aan een promotietraject in de moleculaire levenswetenschappen en ben ik vrijwilliger bij nog een aantal andere verenigingen. Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, kan je me altijd mailen op jwg@sterrenkunde.nl of jwg-vrijwilligers@sterrenkunde.nl!

Secretaris: Friso Smit

Ik hoorde pas vrij laat van de JWG en ben dus maar op twee OKa’s geweest. Het is jammer dat ik maar zo kort op kamp heb kunnen gaan, maar gelukkig dat ik gelijk door kon stromen naar het kader. Ik zit nu in de internetcommissie, doe dingen bij de UV en heb een kaderweekend georganiseerd. Dat laatste blijkbaar succesvol genoeg, want daarna ik werd gevraagd voor het HB. Verder studeer ik nu werktuigbouwkunde in Delft en zit ik bij twee studentenverenigingen. In de categorie bijzondere sporten doe ik aan survivalrun, wat hardlopen is met daar tussenin obstakels en vaak een stukje houthakken. Als Secretaris ben ik bezig met de communicatie binnen de JWG en van de JWG naar externe partijen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, of graag een grotere rol zou willen spelen binnen de JWG, kan je me altijd bereiken via secretaris@sterrenkunde.nl.

Penningmeester: Vladimir van Dongen

Ik zit al sinds 2008 bij de JWG en ben sinds 2020 de penningmeester van de JWG. Dit betekent dat ik ervoor moet zorgen dat alle geld van de JWG naar en uit de juiste potjes gaat. Hierbij ben ik dus ook medeverantwoordelijk voor de contributie en de betalingen van de kampen, maar ook doe ik alle boekhouding zodat de vereniging tijdens de ALV weet dat we alles netjes volgens de regels doen. Naast mijn taken bij de JWG doe ik ook de studie aeronautical engineering in Delft. Als je mij zou willen bereiken, kun je me altijd mailen via penningmeester@sterrenkunde.nl!

Afdelingscoördinator: Thijs Desain

Sinds 2018 ben ik actief bij het hoofdbestuur als afdelingscoördinator. Afdelingen zijn een groot thema binnen mijn leven als JWG-er: sinds 2005 heb ik nauwelijks een maandelijkse bijeenkomst gemist. Na jaren van deelnemerschap bij de afdeling Utrecht ben ik in 2011 doorgestroomd naar de organisatie. Toen ik in 2014 naar Amsterdam verhuisde was er daar geen actieve afdeling meer. Dat heb ik gauw opgelost, met de hulp van een stel andere geweldige JWG-ers.

Afdelingscoördinator worden leek me een gewldige volgende stap: nu kan ik zorgen dat alle huidige afdelingen geweldig blijven en almaar beter worden, en hopelijk ook zorgen dat er meer afdelingen bijkomen. Hiernaast ben ik ook actief bij de leiding van het Jongerenkamp en speel ik, net als Io, quidditch (zwerkbal). Zowel bij mijn eigen team als binnen Quidditch Nederland ben ik ook als vrijwilliger actief, en ik help ook bij veel (inter-)nationale evenementen. (Foto gemaakt door Skyler Smolders)

Heb je vragen over of voor de afdelingen? Wil je graat een nieuwe afdeling opzetten en wil je daar begeleiding bij? Wil je graag een kleinschalige activiteit organiseren en wil je daar advies bij? Mail dan vooral naar afdelingen@sterrenkunde.nl!

Vice voorzitter: Ethan Woest

Random Nerd in zijn natuurlijke kamphabitat

In 2014 ben ik voor het eerst mee geweest op een JoKa, ik was meteen zo enthausiast dat ik sinds toen geen enkel kamp meer heb gemist. Tegen de tijd dat ik naar de ouderekampen ging kwam ik erachter dat er nog meer was om te doen bij de jwg en ben ik via een kaderweekend dingen gaan doen bij afdeling Utrecht. Inmiddels vind je me eigenlijk overal en nergens want ik vind alles wel leuk om bij te helpen!

Als vice-voorzitter kan ik inspringen waarneer de voorzitter het even te druk heeft. Daarnaast hou ik me vooral bezig met het uitvoeren van het beleid

Landelijk Bureaumedewerker:
Jibbe Sassen

Sinds 2022 ben ik de nieuwe Landelijk Bureaumedewerker bij de JWG, als verantwoordelijke voor deze taak doe ik dingen zoals; de ledenadministratie, mails afhandelen, de post bekijken en het versturen van de nieuwsbrieven en tijdschriften die de JWG uitbrengt. Ook ben ik met deze taak een algemeen bestuurslid en zit ik daardoor soms in het hoofdbestuur, als dit nodig is. In mijn vrije tijd speel ik piano, doe ik wiskunde en heb ik plezier met mijn vrienden. Mocht je me ooit willen bereiken, dan kan dit via jwg-bureau@sterrenkunde.nl

Oude rot: Cyrano Chatziantoniou

Ik ben in 2012 bij de JWG beland. In 2014 werd ik gevraagd om secretaris te worden in het hoofdbestuur, en van 2016 tot 2020 ben ik de penningmeester geweest. Inmiddels zit ik vooral nog in het bestuur om te vertellen hoe we dingen vroeger deden en te klagen dat alles toen beter was. Verder houd ik me bezig met de kampgroep, het KNVWS, de waarneemcommissie, het materiaalbeheer en ben ik aan het zorgen dat Vladimir snapt wat hij als penningmeester moet doen.

Afdelingscoördinator: Lode Guillén

Hetgeen wat afdelingscoördinator inhoud is de communicatie tussen het HB en onze afdelingen verspreid over het land. Naast het HB zit ik in de promotiecommissie, om te zorgen dat de maandelijkse praatjes uitbundig bezocht worden.

Vanaf 2015 was ik maandelijks te vinden in de sterrenwacht van Leiden. De praatjes daar wekte veel indruk op mij, en nadat er nieuwe vrienden waren gemaakt op Paka ben ik bij de JWG gebleven. Als vrijwilliger is mijn doel dat zo veel mogelijk leergierige kinderen in Nederland weten dat ze bij de JWG terecht kunnen voor alles heelal-gerelateerd en vrienden voor het leven.