Afdeling Eindhoven

Afdeling Eindhoven is weer terug van weggeweest! We houden onze bijeenkomsten in de bibliotheek in de Witte Dame. De data, sprekers en onderwerpen van onze bijeenkomsten kun je hier vinden. Vragen? Neem gerust contact met ons op via jwg-eindhoven@sterrenkunde.nl!

We zijn ook altijd op zoek naar mensen om mee te helpen met het organiseren van de bijeenkomsten! Als het je leuk lijkt, neem dan vooral contact op met bovenstaand adres!

Locatie

De bijeenkomsten zijn in de bibliotheek in de Witte Dame. Voor informatie over bereikbaarheid kun je kijken op de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekeindhoven.nl/over-ons/routebeschrijving-naar-de-bibliotheek-eindhoven-vestiging-centru.html

Volgende bijeenkomsten

Onze volgende bijeenkomsten zijn nog niet gepland, check de site later nog een keer.

Wat doen we op een bijeenkomst?

Op een bijeenkomst van afdeling Eindhoven doen we aantal dingen. Eerst is er een praatje over een sterrenkundig onderwerp, zoals telescopen, planeten, raketten, aliens of zwarte gaten. Daarna gaan we iets knutselen gerelateerd aan sterrenkunde of ruimtevaart. Ten slotte vertellen we je het laatste ruimtenieuws. Onze bijeenkomsten lijken op die van de andere JWG afdelingen, kijk bijvoorbeeld ook op de pagina’s van afdeling Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht!

Archief bijeenkomsten

6 februari: Deze maand hebben we het gehad over de James Webb RuimteTelescoop. Deze satelliet werd op eerste Kerstdag 2021 gelanceerd en is inmiddels bijna op zijn bestemming aangekomen, in een baan om de Zon, verder weg dan de Maan. Waarom moest de telescoop daarheen? Wat gaat die daar doen? En hoe werkt ‘ie eigenlijk?