20/03/2021: Planetoïden

Spreker: Ramon van der Hilst
Onderwerp: Planetoïden

Planetoïden zijn grote brokken steen in de ruimte. Niet groot genoeg om een planeet of zelfs een dwergplaneet te noemen, maar wel een aardig objecten die door de ruimte heen zweven. Het is het overgebleven puin dat er over is gebleven sinds de vorming van de planeten in ons zonnestelsel. Niet alle planetoïden blijken ook uit ons eigen zonnestelsel te komen. Planetoïde „Oumuamua” ontdekt in 2017 bleek ver weg buiten ons zonnestelsel te komen en noemen we een interstellair object. Waar zou Oumuamu vandaan komen? Wat doet die hier in ons zonnestelsel? Wat voor verschillende soorten planetoïden heb je? Waar bevinden ze zich in ons zonnestelsel. Dit zijn allemaal vragen en meer waar Ramon ons alles over kan vertellen.