Over ons

Welkom op de pagina van afdeling Amsterdam! Wij zijn een van de nieuwere afdelingen van de JWG, onze eerste bijeenkomst was in december 2014. Sindsdien organiseren we elke maand een gratis bijeenkomst voor kinderen tussen 8 en 15 jaar.
Alle toekomstige activiteiten zullen hier geplaatst worden.
Voor vragen en om je aan te melden voor bijeenkomsten kun je een berichtje sturen naar onze contactpersoon: jwg-amsterdam@sterrenkunde.nl of 06-55855864
Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook!

We hebben ook een maandelijkse nieuwsbrief, aanmelden kan door hier te klikken. Je kunt ook oude edities bekijken.

Tot de volgende bijeenkomst!
Groetjes van Emrys, Swaen en Thijs
Thijs geeft een praatje

Locatie

Onze bijeenkomsten zijn op de UvA, op het Anton Pannenkoek Instituut (Science Park 904)! Het is dan extra belangrijk dat je je aanmeldt, want de UvA wil graag weten wie er allemaal in het gebouw zijn.

Je komt er met het OV door met de trein of de bus naar station/halte Science Park te gaan. Vanaf daar is het zo'n 500 meter lopen:
Ga onder het spoor door en steek de Carolina MacGillavrylaan over. Steek net na de snackbarkraam het water over en je bent bij de UvA. De ingang is tussen de twee vleugels die naar het spoor wijzen in.
Binnen bij de lift zal er iemand staan om je de weg naar ons lokaal te wijzen.

Aliens knutselen is leuk!

Volgende Bijeenkomsten

De bijeenkomsten dit schooljaar zijn op de onderstaande data. Deze zullen tussen 14:00 en 17:00 plaatsvinden. We raden je aan wat kleingeld mee te nemen voor een versnapering in de pauze.

  • 14 oktober 2017: Victor Reijnders komt ons vertellen over welke slimme oplossingen de mensen van NASA, ESA en alle andere ruimtevaart organisaties hebben bedacht om een ruimtevaartuig veilig op een buitenaards object te kunnen landen. Ieder speelt z'n eigen rol. Astronomen vertellen de technici de omstandigheden waar technici rekening mee moeten houden. Zo komen we aan het eind van de avond te weten welk verschillende soorten landers de mensheid in het post-spoetnik tijdperk heeft bedacht.
  • 11 november 2017: Nora Migdad vertelt ons van alles over de Fermi-paradox.
  • 9 december 2017: extra lange kerstbijeenkomst! Deze duurt langer dan normaal, namelijk van 14:00 tot 20:00. Cyrano Chatziantoniou komt spreken over de zon, daarna eten we frietjes en gaan we nog wat extra speciaals en leuks doen!
  • 13 januari 2018: Paul Perdijk komt vertellen over de science achter sci-fi
  • 10 februari 2018
  • 10 maart 2018
  • 14 april 2018
  • 19 mei 2018
  • 23 juni 2018

Bijeenkomstdata en praatjes-onderwerpen van de laatste 2 jaar