Nieuws

Wat is de JWG?

De Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG) is een vereniging voor kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde. De JWG heeft 5 regionale afdelingen. De afdelingen organiseren regelmatig leuke activiteiten waarbij op allerlei manieren aan sterrenkunde wordt gedaan, zowel gericht op de iets jongere als op de wat oudere kinderen. Ook komen ze natuurlijk voor de gezelligheid bij elkaar! Alle activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers.

Elk kwartaal ontvangen de leden van de JWG ons verenigingstijdschrift Universum. Dit tijdschrift van 40 pagina's staat boordevol sterrenkundige nieuwtjes, begrijpelijke artikelen, sterrenkaarten, en aankondigingen voor activiteiten. Vraag een gratis proefexemplaar aan!

Daarnaast organiseert de JWG ook verschillende sterrenkundekampen, zoals een Paaskamp, Jongerenkamp en Winterkamp. Als JWG-lid krijg je korting!

Een JWG-lidmaatschap kost slechts 29 euro per jaar, en 14 euro per gezinslid.
Vraag hier je lidmaatschap aan!

Activiteitenkalender

Kampen

De JWG organiseert jaarlijks verschillende weekend- en zomerkampen. De eerstvolgende kampen zijn:

Universum

Vier keer per jaar ontvangen de leden van de JWG het blad Universum. Dit staat boordevol sterrenkundige nieuwtjes, artikelen, sterrenkaarten, en meer. Daarnaast kun je lezen welke activiteiten de JWG de komende tijd allemaal organiseert. Alle artikelen over sterrenkunde en ruimtevaart zijn zo geschreven dat ze ook voor kinderen goed te begrijpen zijn.

Joris

Joris is de mascotte van de JWG. Je zult Joris op verschillende plekken tegenkomen omdat hij net zoveel van sterrenkunde houdt als jij! Zo reist Joris naar andere sterrenstelsels om buitenaardse wezens te bezoeken, gaat hij 's nachts op jacht naar de Grote Beer en weet hij heel veel coole sterrenkundefeitjes te vertellen! Wist je dat JWG ook betekent: Joris het Wollige Gevalletje?