Afdeling Cyberspace

Data 2022-2023:

Alle avonden zijn van 19:00 tot 20:00 tenzij anders vermeld.
1 oktober 2022, Mart Vreeken met een praatje over een Natuurkundig onderwerp.
5 november 2022, Marcel Vonk met een praatje over zwarte gaten.
3 december 2022
7 januari 2023
4 februari 2023
4 maart 2023
1 april 2023 (speciaal thema?)

Volgende bijeenkomst:

  • Materie door Mart Vreeken

    Mart Vreeken, misschien ken je hem wel van onze kampen, zal 1 oktober in zijn praatje dingen uitleggen over deeltjes, wat is het en hoe werkt het! Om dit allemaal zo goed mogelijk uit te leggen gaat hij het onder andere ook hebben over wat ruimte nou precies is, zoals wat we bedoelen als we zeggen ‘vacuüm’. Natuurlijk kan er niet een praatje gegeven worden over materie zonder ook wat dingen te vertellen over donkere materie. Komen jullie ook gezellig?

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomsten is noodzakelijk. De online bijeenkomsten vinden plaats via Zoom, een online video-calling en conferencing platform. Een link naar de bijeenkomst wordt 1 dag voor de bijeenkomst naar je emailadres gestuurd. Het is dus belangrijk om een geldig emailadres op te geven.

Aanmelden kan tot één dag voor de bijeenkomst:
Aanmeldformulier: Online Bijeenkomsten

Meer informatie over het gebruik van zoom vind je hier.

Afgelopen bijeenkomst:

  • 04/06/2022: Reuzenplaneten

    Spreker: Victor Reijnders

    In de verre delen van ons zonnestelsel lijkt de Aarde maar nietig in vergelijking met de gasreuzen Jupiter en Saturnus, ook de ijsreuzen Neptunus en Uranus zijn extreem anders dan het wereldje wat we kennen. Tijdens dit praatje gaan we op reis naar deze reuzenplaneten en vele anderen om meer te leren over hun samenstelling. Daarnaast is er nog een heel interessante vraag: zouden wij kunnen leven in, op of rondom een gasplaneet, en is er daar überhaupt leven mogelijk?


Hier vind je het archief van alle online bijeenkomsten.

Contact: Jibbe Sassen
jwg-online@sterrenkunde.nl