Zoom

Zoom is een video conferencing software waarmee je kan deelenemen aan de online bijeenkomsten van de JWG. Misschien heb je het al eens gedaan, misschien is dit de eerste keer voor jouw met Zoom. Er zijn verschillende manieren om mee te doen.

  • Browser
  • Zoom-applicatie op computer of
  • Telefoonapp

Om mee te kunnen doen aan een zoom meeting moet je ten alle tijde uitgenodigd worden. De uitnodiging voor de online bijeenkomst via de email gestuurd. In de uitnodiging vind je een link en een MeetingID en Passcode.

Meedoen

De makkelijkste manier is de link uit de uitnodiging te gebruiken. Dan wordt je gelijk naar de goede pagina gestuurd.

Browser

Je kan dan vervolgens meedoen via de browser of de zoom applicatie downloaden. In de volgende pagina selecteer ‘Join From Your Browser’ om mee te doen via de browser.

Zoom op je computer

Als alternatief kun je ook de zoom applicatie downloaden via https://zoom.us/support/download

De link in de uitnodiging zal je ook vragen een applicatie te downloaden. Wanneer je de applicatie heb gedownload kan je nogmaals op de link klikken. De zoom applicatie zal dan automatisch worden gestart. Je kan altijd nog de MeetingID en Passcode invoeren.

Je hebt geen account nodig om mee te kunnen doen aan een Zoom Meeting. Selecteer ‘Join a Meeting’.

Vul bij “Enter MeetingID” de Meeting ID in uit je uitnodiging.
Bij “Enter your name” vul de naam in die je tijdens de meeting wil laten zien.

Vul als laatste je Passcode in en join de meeting.

Zoom op je smartphone

In de app store van je telefoon kun je de Zoom app downloaden. Start dan een zoom meeting door de link in de uitnodiging te volgen of vul de Meeting ID en Passcode in.

Zoom Etiquette

Bij binnenkomst wordt je automatisch gemute en je zal je niet kunnen unmuten zonder toestemming van de (co-)host. Wel vinden we het leuk als jullie je camera aanzetten zodat de spreker ook kan zien met wie ze praten, zorg wel dat dit niet te afleidend ook wordt. Vragen kun je stellen in de chat. De host zal zullen vragen doorgeven aan de spreker.