Sterrenkundezomerkamp (13-18 jaar)

Ouderenkamp 2020 gaat helaas niet door

Informatie rondom het coronavirus

Beste ouders en deelnemers,

Helaas hebben wij na veel overleg moeten besluiten dat Ouderenkamp 2020 niet door kan gaan. De regels die wij allemaal op kamp moeten volgens zijn voor ons niet haalbaar. Dat heeft te maken met de leeftijdsgroep en de afstand die onderling en tussen de leiding moet worden bewaard, evenals de hygiënische voorschriften. Het weegt ons allemaal zwaar, kamp is voor ons net als voor jullie een hoogtepunt van het jaar en we hopen jullie dan ook weer terug te zien op Winterkamp en uiteraard Ouderenkamp 2021. Wij werken er op dit moment hard aan om de betalingen die al gedaan zijn te retourneren. Mochten er hierover nog vragen zijn horen wij dat graag.

Met vriendelijke groeten, De Ouderenkamp-leiding

Vriendjesactie

Neem je een vriend(in), die nog geen lid is, mee op kamp en krijg 20,- euro terug. Laat op het aanmeldformulier van je vriend(in) weten dat jij ze hebt uitgenodigd en krijg bij de aankomst op kamp 20,- euro terug.

Het kamp

Wil je deze zomer met vrienden relaxen in het gras, alles leren over zwaartekrachtsgolven en zwarte gaten, raketten bouwen of 's nachts met een telescoop aan de slag gaan? Dan is dit sterrenkundezomerkamp perfect voor jou!

Deze zomer zullen we het natuurlijk hebben over hoe je een foto maakt van een zwart gat, maar ook exoplaneten, de nieuwe James Webb Ruimtetelescoop en de space race. Daarnaast komen ook veel andere onderwerpen aan bod, zoals artificial intelligence, geschiedenis en mythen in de sterrenkunde en wiskunde in de sterrenkunde. Behalve dat de leiding je tijdens het hele kamp veel kan vertellen in de wandelgangen, komen er ook wetenschappers op bezoek om over ontwikkelingen binnen de natuur- en sterrenkunde te vertellen. Naast het uitpluizen van fundamentele sterrenkunde, ga je ook zelf waarnemen op het veld en leer je de basis van astrofotografie, zoals je kan zien op de foto hieronder. Dus of je nou een enthousiaste beginner of een doorgewinterde expert bent, er valt op kamp altijd iets leren!

Daarnaast nemen we de tijd om de omgeving te verkennen, te vertoeven in het water en een knisperend kampvuur met gitaarmuziek te begeleiden.

Contact

Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met onze contactpersoon, Mart Vreeken.

Contactpersoon:
Mart Vreeken
Tel: (+316) 18658799
jwg-ok@sterrenkunde.nl

Data: Zondag 26 juli tot en met vrijdag 7 augustus 2020.
Prijs: De kampprijs is rond de €380,- voor leden en €399,- voor niet-leden.
Locatie: Groepsaccomodatie Ons Thuis, Ommel, Noord-Brabant

Digitaal aanmelden: vul dit formulier in.

Op papier aanmelden:
Download onderstaand formulier, vul het in en stuur het op om je aan te melden voor het kamp: aanmeldingsformulier.pdf


Andromedastelsel - foto gemaakt op kamp