JongerenKamp

Informatie rondom het Coronavirus (update 14 juni)

Tijdens de organisatie van JoKa worden door de kampleiding en het bestuur van de JWG de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten gehouden. Tijdens het organiseren van het kamp is en blijft het uitgangspunt het volgen van de voorschriften van het RIVM en de overheid. Voor zomerkampen is voorlopig invulling aan deze richtlijnen gegeven in de vorm van het ”Protocol zomerkampen voor kinderen tot en met 12 jaar in 2020”. Dit protocol is opgesteld door verschillende overkoepelende organisaties en onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Op basis van dit protocol denkt de kampleiding dat het mogelijk is om JoKa 2020 door te laten gaan in aangepaste vorm. Als eerste heeft de kampleiding besloten om dit jaar maar één JoKa te organiseren, in plaats van de gebruikelijke twee. Hierdoor moeten we helaas mededelen dat de eerste kampweek (zo 26 juli t/m za 1 augustus 2020) komt te vervallen. Hierdoor is voor de tweede week (zo 2 augustus t/m za 8 augustus 2020) een wachtlijst ontstaan (namelijk de deelnemers uit de eerste week die voorrang krijgen). Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de tweede week, maar houdt er dus rekening mee dat je op een wachtlijst komt te staan.

Verdere maatregelen die we nemen, gebaseerd op het protocol zomerkampen 2020, houden onder andere in dat de kampleiding zo veel mogelijk een onderlinge afstand van 1,5 meter aanhoudt. Deelnemers mogen op basis van het protocol wel gewoon met elkaar spelen en zullen (anders dan wat vaker handen wassen, etc.) verder een normaal kamp kunnen hebben. Verder houdt de kampleiding de optie aan om voor 2020 te wisselen naar een grotere kamplocatie om meer ruimte te creëren en eventueel meer deelnemers in de ene kampweek mee te laten gaan. Let op: dit is allemaal onder voorbehoud, en de kampleiding kan altijd besluiten het kamp alsnog te annuleren.

In het geval dat we JoKa 2020 toch moeten afgelasten vervalt de volledige betalingsverplichting voor aanmeldingen én zullen we zo snel mogelijk eventueel overgemaakt kampgeld volledig terugboeken. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om het kampgeld pas vlak voor kamp (of eventueel bij aankomst) te voldoen; voor JoKa geldt geen aanbetalingsregeling. Dit geldt zowel voor afgelasting op last van de maatregelen van de overheid en/of het RIVM, als voor afgelasting op initatief van de kampleiding.

Tot slot willen we graag benoemen dat de annuleringsregeling (zoals vermeld op de website) van kracht blijft.

JOKA

jokalogo.jpgHoe vaak gebeurt het nou niet dat je 's nachts naar boven kijkt en alleen maar de helderste sterren kunt zien? Helaas zal de gemeente de lantaarns niet uitdoen. En zelfs als dat zou gebeuren zie je opeens wel een heleboel sterren, maar die mooie nevels die je op al die foto´s ziet zijn onbereikbaar zonder telescoop. Het Jongerenkamp is dé oplossing! Samen met zo'n 30 andere jonge sterrenkundigen ga je namelijk naar Ootmarsum toe. Het is daar fantastisch donker, want je zit er ver van de grote steden.

watterraket.jpgOp kamp wordt er als het helder dreigt te worden meteen een warme trui aangetrokken en ga je samen met de begeleiders sterrenbeelden opzoeken die je 's middags hebt leren kennen, of je kijkt door een telescoop naar een vaag neveltje of een mooie planeet. Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er aan sterrenkunde gedaan. Natuurlijk worden er praatjes gehouden (op makkelijk én moeilijker niveau!), maar ook zal er wat geknutseld e.d. worden.

Natuurlijk doen we overdag ook allerlei andere dingen. Als het goed weer is worden er allerlei bekende en nieuw uitgevonden sporten en spelletjes gedaan en er staat weer een speurtocht op het programma. En mocht het weer per ongeluk tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop lol gemaakt! Je hebt dus sowieso een week lang een heleboel plezier!

Het natuurlijk heel moeilijk om te zeggen hoe het op kamp is. Foto's zeggen meer dan woorden. Als je deze link volgt krijg je een foto impressie van het JOKA. Je kan ook de kampverslagen lezen.

In 2020 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 26 juli t/m za 1 augustus 2020 (afgelast)
  • 2e Jongerenkamp: za 1 augustus t/m vr 7 augustus 2020 (let op, andere datum!)

In 2021 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 1 augustus t/m za 7 augustus 2021
  • 2e Jongerenkamp: zo 8 augustus t/m za 14 augustus 2021

In 2022 zijn de jongerenkampen op de volgende data:

  • 1e Jongerenkamp: zo 24 juli t/m za 30 juli 2022
  • 2e Jongerenkamp: zo 31 juli t/m za 6 augustus 2022

telescoopjeskijken.jpgHet jongerenkamp is bedoeld voor iedereen van 8 tot en met 13 jaar. Je kan altijd mailen als je meer informatie wil. Mail ons op jwg-joka@sterrenkunde.nl. Vlak voor kamp wordt er ook een telefoonnummer voor tijdens kamp gecommuniceerd.

Het inschrijfformulier kan je vinden via de volgende link: klik hier.
Daarnaast hebben we informatie voor ouders. Hier kun je informatie vinden over de prijs, locatie en de algemene voorwaarden.

Kijk ook eens op de pagina met weekendkampen. Want ook buiten de zomer kun je op vakantie met de JWG!

Ouder dan 13 jaar?