Vrijdag 10 mei 2024 – Nevels en Gaswolken

Credit:NASA, ESA, Hubble Heritage Team

Spreker: Paul Perdijk
Onderwerp: Nevels en Gaswolken

Gasnevels, die als sierlijke sluiers door de eindeloze leegte van de ruimte dansen. Ik vind ze persoonlijk de meest wonderschone objecten in ons heelal. De foto zijn veelal spectaculair en de vormen zijn eindeloos. Het zijn werkelijk de pareltjes in sterrenstelsel.

Tijdens dit praatje gaan we langs de verschillende type nevels en hun plek in sterrenstelsels. Van majestueuze wolken van stof en gas tot de geboorteplaats van nieuwe sterren, deze kosmische wonderen bieden een fascinerend inzicht in de evolutie van ons universum. Nevels vertellen het verhaal van de sterren. Van geboorte tot hun dood.

Tijdens deze bijeenkomst zullen we niet alleen de overweldigende schoonheid van gasnevels zien, maar ook wat het ons vertelt over het heelal. Wees welkom en laat je verwonderen door de verbazingwekkende pracht van nevels en gaswoken.