Vrijdag 11 maart 2022 – Het ontstaan van leven op aarde

Spreker: Thijs Desain
Onderwerp: Het ontstaan van leven op aarde

De aarde is best een gave plek om op rond te hangen. Niet te koud, niet te warm, ook niet onbelangrijk, zuurstof. Essentiƫle dingen voor ons mensen, dieren en planten. We hebben inmiddels een hoop andere planeten ontdekt in het zonnestelsel en in het universum. Maar vooralsnog geen leven.

Hierdoor krijg je de vraag; Waarom nou precies deze planeet? Thijs neemt ons tijdens dit praatje mee in de geschiedenis van de Aarde. Hoe is deze, blijkbaar ideale planeet, ontstaan? En in dezelfde lijn, hoe zijn de mensen ontstaan en de rest van het leven. Als we naar onze eigen geschiedenis kijken, kunnen we onderzoeken wat er nodig is voor leven op andere planeten. Laten we met de zoektocht beginnen.