Afdeling Utrecht

Welkom op de website van afdeling Utrecht!

Afdeling Utrecht is een van de oudste afdelingen van de JWG, en al jarenlang erg actief. Bij onze bijeenkomst kun je terecht voor een gaaf praatje over een sterrenkundig onderwerp, gevolgd door een leuk spel of knutsel en tenslotte nog een overzicht van al het nieuws uit de ruimte van de laatste tijd!

Wil je een uitnodiging ontvangen als er een activiteit is of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar: jwg-utrecht@sterrenkunde.nl

Nieuws & agenda

Let op! We vragen op het moment om je aan te melden voor onze bijeenkomsten, hiermee hopen we wat meer inzicht te krijgen in hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Onze bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagavonden van 18:15 tot 20:15. Deze bijeenkomsten zijn net als de beginnerscursus op de Sterrenwacht Sonnenborgh.

Lees hieronder verder voor meer details over de aankomende bijeenkomsten. Voor vragen kun je mailen naar jwg-utrecht@sterrenkunde.nl

Bijeenkomsten


Afdelingsbijeenkomst 21 januari

Spreker: Jelle Verstraaten
Onderwerp: Het ontstaan van ons zonnestelsel

Hoe is onze Aarde eigenlijk ontstaan en waarom heb wij een maan en Venus niet? Waar komen planeten eigenlijk vandaan? Op deze vragen een antwoord en meer!


Afdelingsbijeenkomst 18 februari

Spreker: Krista van Ee
Onderwerp: TBD


Afdelingsbijeenkomst 18 maart

Spreker: Yoris Kerkhoff
Onderwerp: TBD