Leden van de JWG ontvangen elk kwartaal ons tijdschrift Universum. In de Universum staan allerlei artikelen die geschreven zijn door amateur- en professionele sterrenkundigen.

De verschillende artikelen zijn verdeeld over drie moeilijkheidsgraden. Op deze manier kunnen alle leden van de JWG op hun eigen niveau artikelen lezen met zowel educatieve en interessante thema's, als puur vermakelijke.

Met behulp van symbolen kun je snel de artikelen vinden met onderwerpen die jou interesseren en voor jouw niveau geschreven zijn.

Voor de allerjongste leden hebben we achterin twee pagina's gereserveerd. Hierin staan korte stukjes met dezelfde onderwerpen als de artikelen in de rest van het blad, maar dan zó geschreven dat ze voor achtjarigen leuk en begrijpbaar zijn.

Universum Lezersenquête

De Universumredactie wil weten wat de lezers vinden! Vul snel de enquête in, het kost maar een paar minuten en je helpt ons enorm!

Wat staat er in de Universum?

  • Elke Universum bevat een hoofdartikel van vier pagina's dat door een professionele sterrenkundige is geschreven;
  • Daarnaast zijn er ook altijd twee kortere artikelen met een sterrenkundig onderwerp;
  • De rubriek Nieuws Uit De Ruimte bevat allemaal korte artikeltjes over nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde;
  • In onze rubriek Ruimtevaartupdates kun je al het nieuws lezen op het gebied van de (bemande) ruimtevaart;
  • Elke Universum bevat een waarneemkatern van vijf pagina's. In dit katern staat een waarneemkalender, een artikel met tips voor als je gaat waarnemen, en er wordt in elke Universum een sterrenbeeld en alle mooie waarneemobjecten die erin staan behandeld;
  • Aan het eind van elke Universum is Universum Junior te vinden, met artikelen die speciaal voor de allerjongste leden geschreven zijn;
  • Daarnaast zijn er nog wat kleine rubrieken: de Top 5, Tessa's Puzzeluurtje, kampverslagen, Dossier JWG, Groeten uit…, Heb je opgelet?, de column, Hubble Zoo en natuurlijk de achterkantstrip JWG&Co met onze helden Joost, Woll-R en Genia!

Vraag een gratis exemplaar aan!

Redactie


Vier keer per jaar zorgen wij ervoor dat er een Universum op jouw deurmat valt!

Maar wie maken de Universum nou eigenlijk?

Neem een kijkje op onze redactiepagina en kom meer over ons te weten!

Huh, geen herfst-Universum?

Dat klopt. In 2020 zijn er veel dingen niet gegaan zoals gepland, waaronder helaas de bezorging van de laatste twee Universums van het jaar. Inmiddels is een deel van de winter-Universum bezorgd, maar de herfsteditie is nog onderweg vanaf de drukker. We zijn druk bezig om ze alsnog zo snel mogelijk bij de leden op de mat te krijgen, en in de tussentijd werkt de redactie zoals gewoonlijk door aan de lente-Universum van 2021.