SvensKa – Noorderlicht Kamp

Het is 2 uur ‘s nachts. En koud… Je slaapt al een tijdje als er iemand binnen komt lopen om iedereen wakker te maken. De nachtwachten houden al de hele avond de hemel in de gaten en het is eindelijk zo ver. Een recente zonnestorm is net aangekomen bij de Aarde, en zorgt voor een prachtig en kleurrijk schouwspel aan de kraakheldere lucht. Je trekt snel je winterkleren aan en loopt al gapend naar buiten. Samen met de rest van je reisgenoten sta je nog minstens een uur buiten naar boven te kijken.

Je vindt het aanmeldformulier hier!

Svenska zit vol – je kunt je aanmelden voor de wachtlijst

Staat het zien van het noorderlicht op je bucketlist? Met JWG’ers op reis naar het buitenland? De JWG organiseert in 2024 een nieuw kamp: SvensKa! In februari van dat jaar reizen we met een groep af naar een oude mijnstad in het noorden van Zweden: Kiruna. De hoofdprijs van deze week is om met z’n allen het spectaculaire noorderlicht waar te nemen, maar natuurlijk is het ook enorm goed waarnemen. We zitten namelijk boven de poolcirkel en dat betekent: lang donker én weinig lichtvervuiling! Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen…

Om je een idee te geven van wat er allemaal op het programma staat, hier een kleine greep uit de dingen die je niet verwacht te vinden in dit slaperige stadje, maar daar wel degelijk te vinden zijn: ‘s werelds grootste ijzermijn, een lanceercomplex van ESA én de meest noordelijke Burger King van het land. Wat dat allemaal met elkaar te maken heeft? Maar één manier om daar achter te komen… 😉

Informatie

SvensKa is een buitenlandkamp, georganiseerd door de JWG, naar de stad Kiruna in het noorden van Zweden. We zijn daar ongeveer een week. Op het programma staat een aantal dagactiviteiten in de omgeving. Verder krijg je ook de ruimte om je eigen (rest van de) dag in te vullen. Ook zorgen we er met z’n allen voor dat, áls het noorderlicht verschijnt, we dat niet missen. Andere relevante informatie:

  • We zijn in Kiruna van 2 februari tot en met 9 febuari 2024. Houd óók rekening met twee dagen reistijd.
  • Er is op dit kamp in eerste instantie plek voor 28 mensen die lid zijn van de JWG.
  • De aanmeldingen voor SvensKa gaan open op maandag 17 april om 19h00. (let op, dit is verplaatst!)
  • Vol = vol, we verwerken inschrijvingen in principe op moment van aanmelding.
  • Dit kamp is in principe alleen voor JWG’ers van 18 jaar of ouder. We verwachten van alle deelnemers dat je zelfstandig bent en waar nodig meehelpt tijdens kamp.
  • Ben je nog géén 18, of meld je je te laat aan? Dan kom je op de wachtlijst. Als je onder de 18 jaar bent vragen we je ook om een motivatie voor je aanmelding.
  • De kosten voor dit kamp zijn (onder voorbehoud) €550,-. Dit is exclusief de reis van en naar kamp, maar inclusief inclusief vervoer tijdens kamp.
  • De JWG werkt aan een optie voor een groepsvlucht (met Scandinavian Airlines) van Schiphol naar Kiruna. De prijs hiervoor wordt later dit voorjaar bekend, maar houd rekening met maximaal €500,-. Deze groepsvlucht is optioneel, het staat je vrij om je eigen vervoer te regelen. Je moet dan wel zelfstandig op de kamplocatie komen.
  • We verblijven in een groepsaccommodatie. Je slaapt in een bed, je hoeft geen matje mee te nemen.

De kleine lettertjes

SvensKa is uitsluitend voor leden van de JWG. Je kunt je makkelijk direct aanmelden als lid van de JWG. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd bij het ingaan van het nieuwe kalenderjaar. Voor meer informatie over het lidmaatschap (en in het bijzonder afmelden) vind je hier.

De JWG sluit GEEN reis-, annulering en ziektekostenverzekering af voor de duur van het kamp. We gaan ervan uit dat iedereen zelf goed verzekerd is.

Bij aanmelding committeer je je tot het meegaan (en betalen) van de reis. Het kan zijn dat we je vragen (een deel van) de reis aan te betalen. Dit is niet van toepassing op de wachtlijst.

Als je onverhoopt toch niet mee kan, dan is het mogelijk om in overleg met de kampleiding iemand anders mee te laten in jouw plaats. Hierbij hebben mensen op de wachtlijst in principe voorrang. In dit geval neemt deze persoon alle rechten en verplichtingen van jou over. Als dit echter niet lukt, dan blijf je verantwoordelijk voor de kampprijs. Zorg er eventueel voor dat je zelf een annuleringsverzekering afsluit.

De kampprijs is onder voorbehoud. Mocht de kampprijs stijgen, dan heb je eenmalig het recht om zonder kosten te annuleren.

Als de JWG het kamp moet annuleren hoef je uiteraard niets te betalen.

Het spreekt voor zich dat we geen invloed hebben op het (ruimte)weer. We hebben de locatie en tijd van het kamp met zorg uitgezocht. Toch kan het zo zijn dat het bewolkt is, of onverhoopt rustig op de zon. Het kan dan zijn dat we niet kunnen waarnemen en/of het noorderlicht niet te zien krijgen. We kunnen de kampprijs in dat geval niet restitueren.

Tijdens het kamp worden filmpjes en foto’s gemaakt. Deze mogen door de JWG gebruikt worden voor plaatsing op de JWG-fotogalerij, plaatsing in de Universum en voor andere promotiedoeleinden. Heb je hier bezwaar tegen, dan vragen wij je dit te melden bij de kampleiding vóór aanvang van het kamp.

Ook wijzen wij je graag op de privacyverklaring van de JWG. Hierin staat beschreven hoe wij met je persoonsgegevens omgaan. Je vind de privacyverklaring hier.