Vrijdag 10 maart 2023 – Je eigen ruimtevaart programma

CC: https://www.kerbalspaceprogram.com/

Spreker: Koos Goudswaard
Onderwerp: Baanmechanica en Kerbal SpaceProgram

Hoe beweegt alles in de ruimte? Hoe kom je van de een planeet naar de volgende? De wetenschap die daar over gaat heet baanmechanica…. moeilijk woord. Deze wetenschap gaat over hoe je objecten in een baan rond een planeet, maan of astroide krijgt. Belangrijk als je een raket de lucht in wilt schieten. En dat is niet makkelijk.

Maar tegenwoordig kan je het ook allemaal zelf uit proberen! In Kerbal Space Program draait alles om baanmechanica. Met deze awesome game gaat Koos vertellen hoe we hoe we ruimteschepen in een baan rond onze zon, planeten en kometen krijgen. Dus kijk deze avond met ons mee om te kijken hoe je wel en niet een raket moet lanceren.