Informatie voor ouders en bezoekers bij Leiden

Introductie Jongeren Sterrenkunde Vereniging JWG – Afdeling Leiden

Picture Credit: Leiden Universiteit

De avonden worden georganiseerd door vrijwilligers van de jongeren sterrenkunde vereniging JWG in samenwerking met de Universiteit van Leiden en de Oude Sterrewacht. Wij streven ernaar om moeilijke onderwerpen in de sterrenkunde op een makkelijke manier te brengen. Daarom zijn onze avonden zeer geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Informatie over lidmaatschap kunt u vinden door op de onderstaande link te klikken.
Lid worden van de JWG

Voordelen voor leden zijn:

  • Eerder informatie ontvangen over de bijeenkomsten van afdeling leiden;
  • 4x per jaar het magazine Universum ontvangen. Een magazine over sterrenkunde speciaal voor jongeren;
  • Meegaan op de JWG kampen;
  • Gratis of korting op andere lidmaatschappen, zoals lidmaatschap van de KNVWS en de LWSK etc.
  • En nog veel meer.

Toegankelijkheid

De bijeenkomsten van de JWG zijn vrij toegankelijk voor leden. Niet-leden mogen ter introductie de eerste bijeenkomst bijwonen. U kunt u aanmelden via het formulier: https://www.sterrenkunde.nl/jwg/aanmeld-formulier-afdeling-leiden.

Wij vinden het belangrijk om sterrenkunde toegankelijk te maken. Daarom worden deze avonden voor en door jongeren georganiseerd. Het is onze missie om de sterrenkunde te populariseren. U kunt ons steunen door lid te worden van de JWG om deze avonden mogelijk te maken.

Tijd

De bijeenkomst wordt gehouden van 19:30 tot 21:00.
Het kan mogelijk zijn dat de bijeenkomst uitloopt indien het weer geschikt is om de sterren en planeten waar te nemen.

Adres

Het adres van de oude Sterrewacht is:
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
http://www.oudesterrewacht.nl/

Routebeschrijving

Routebeschrijving naar de sterrenwacht:
De sterrenwacht is op 5 minuten lopen vanaf onze oude locatie in Plexus. De sterrenwacht is bereikbaar vanaf de Kaiserstraat. Loop vanaf de Kaiserstraat naar de Sterrenwachtlaan.

De voordeur is ‘s avonds dicht. Loop daarom door naar het einde van de Sterrenwachtlaan tot aan de laatste koepel. Bij het hekje moet u naar beneden. Daar vind u de toegang tot de bezoekersruimte van de sterrenwacht. Op de deur hangt een briefje met telefoonnummer dat u kunt bellen. Dan halen wij u op.

Parkeren

De Oude Sterrenwacht is uitstekend met de (OV)fiets te bereiken. Er zijn voldoende fietsstallingen beschikbaar op de Oude Sterrenwacht.

Er zijn geen mogelijkheden om op het terrein van de Oude Sterrewacht te parkeren met de auto. U kunt aan de straat parkeren of gebruik maken van de verschillende parkeergarages die Leiden biedt.

Privacy verklaring en voorwaarden op bijeenkomsten

Wij wijzen u graag op onze privacyverklaring. Hierin staat beschreven hoe wij met de persoonsgegevens van u en uw kind omgaan. U vind onze privacyverklaring hier.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen er beelden en foto’s worden gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden op de JWG website of voor andere promotiedoeleinden. Heb je hier bezwaar tegen, dan vragen wij je dit te melden bij organisatoren bij aanvang van de bijeenkomst. Geplaatste foto’s kunnen altijd op verzoek worden verwijdert. Neem contact op met jwgleiden@gmail.com

Contactinformatie

Voor vragen kunt je gerust contact met ons opnemen.
Stuur een mailtje naar jwgleiden@gmail.com.