Visuele Deepsky Sterrenkunde in Nederland en BelgiŽ Kijk ook eens op www.sterrenkunde.nl
Home
Deepsky objecten
Hulpmiddelen
Technieken
Artikelen
Organisatie
> Verenigingen
> Bijeenkomsten
> Forums
Contact
Interne links zijn groen
Externe links zijn oranje
Forums op internet

In Nederland en BelgiŽ zijn momenteel enige tientallen visuele deepsky enthousiastelingen die m.b.v. internet forums (ook wel mailinglists genoemd) ervaringen uitwisselen. Een forum is een e-mail adres waar je een bericht naar toe kan sturen. Deze e-mail wordt dan automatisch doorgestuurd naar alle deelnemers die zich voor het forum hebben aangemeld. Op deze wijze kun je dus eenvoudig een e-mail naar meerdere geÔnteresseerden sturen.

Astroforum

Dit is een groot forum waarop zich vele discussies afspelen over diverse sterrenkundige onderwerpen. Er is ook een aparte sectie "waarnemen en evenementen" waar veel visuele waarneem ervaringen en vragen uitgewisseld worden. Dit forum speelt zich af op een website. Er wordt alleen mail verstuurd als je je op een bepaalde discussie abonneert. Om te kijken of er nieuwe discussies zijn zul je de website moeten bezoeken.

Bijbehorende links:
Astroforum

Sterrenkunde -at- yahoogroups.com

Op dit forum zijn enige tientallen Nederlandse en Belgische sterrenkunde liefhebbers aangesloten. De discussies gaan hoofdzakelijk over visuele deepsky sterrenkunde. Waarneemverslagen worden besproken en nieuwtjes in de visuele deepsky sterrenkunde worden gemeld.

Bijbehorende links:
Sterrenkunde -at- yahoogroups.com

Waarnemen-list -at- sterrenkunde.nl

Ook op dit forum zijn enige tientallen sterrenkunde liefhebbers aangesloten. De discussies gaan hoofdzakelijk over visuele deepsky sterrenkunde. Ook andere objecten (zoals bijvoorbeeld het waarnemen van planeten) komen in mindere mate aan bod. Waarneemverslagen worden besproken en nieuwtjes in de visuele deepsky sterrenkunde worden gemeld.

Bijbehorende links:
Waarnemen-list -at- sterrenkunde.nl

Tekst geschreven door Jeffrey Bout, tenzij anders vermeld. Tekst mag alleen gekopieerd worden met toestemming van de auteur.