Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

zonnekijkdag [2019/08/12 18:01]
martien [Reacties van deelnemers]
zonnekijkdag [2019/08/12 18:04] (huidige)
martien [Reacties van deelnemers]
Regel 13: Regel 13:
 ==== Reacties van deelnemers ==== ==== Reacties van deelnemers ====
 {{:knvws:zonnekijkdag:astronomieclub_aarde_overzicht.jpg?280 | Broekhuizen; wij zijn er klaar voor}} {{:knvws:zonnekijkdag:astronomieclub_aarde_overzicht.jpg?280 | Broekhuizen; wij zijn er klaar voor}}
-Broekhuizen, Astronomie Club Aarde. Niet echt tevreden over het weer: "Zonnekijkdag 2019, alsof de duivel er mee speelde!" Buiten stonden ondertussen 2 kijkers opgesteld, de witlichtkijker liet een (door god aangeboden) mini zonnevlekje zien en de H alfa kijker maakt het observeren van 2 aanzienlijke zonnevlammen mogelijk. Wij zijn niet werkelijk teleurgesteld, maar een veel actievere Zon en goed weer zou zeker meer plezier hebben opgeleverd. Wat ons betreft dus, op naar de volgende Zonnekijkdag 2020 met wel minstens beter weer en een actievere buurt Ster onze Zon. +Broekhuizen, Astronomie Club Aarde. Niet echt tevreden over het weer: "Zonnekijkdag 2019, alsof de duivel er mee speelde!" Buiten stonden  2 kijkers opgesteld, de witlichtkijker liet een (door god aangeboden) mini zonnevlekje zien en de H alfa kijker maakt het observeren van 2 aanzienlijke zonnevlammen mogelijk. Wij zijn niet werkelijk teleurgesteld, maar een veel actievere Zon en goed weer zou zeker meer plezier hebben opgeleverd. Wat ons betreft dus, op naar de volgende Zonnekijkdag 2020 met wel minstens beter weer en een actievere buurt Ster onze Zon. 
  
 De Zilk, Foucault: Het was fantastisch. In eerste instantie zag het er somber uit, veel bewolking maar daarna brak het open. We hebben zelfs tussendoor de maan nog zien staan. De Zilk, Foucault: Het was fantastisch. In eerste instantie zag het er somber uit, veel bewolking maar daarna brak het open. We hebben zelfs tussendoor de maan nog zien staan.
Regel 23: Regel 23:
  
 {{:knvws:zonnekijkdag:montferland_overzicht_2_.jpg?200 |}}Heerenberg, Sidewalk Astronomy: Foto van ons evenement vandaag op de zomerbraderie te 's-Heerenberg. We hebben ca.350 mensen aan onze stand gehad en we hebben gelukkig de Zon nog regelmatig door de wolken heen zien komen. Helaas was er niet heel veel activiteit op de Zon, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben nog wat leuke zonnevlammetjes kunnen laten zien.  {{:knvws:zonnekijkdag:montferland_overzicht_2_.jpg?200 |}}Heerenberg, Sidewalk Astronomy: Foto van ons evenement vandaag op de zomerbraderie te 's-Heerenberg. We hebben ca.350 mensen aan onze stand gehad en we hebben gelukkig de Zon nog regelmatig door de wolken heen zien komen. Helaas was er niet heel veel activiteit op de Zon, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben nog wat leuke zonnevlammetjes kunnen laten zien. 
 +
 +Tilburg Wega; De zonnekijkmiddag verliep bij ons rustig maar met enthousiaste bezoekers. In totaal zijn er ca. 30 personen geweest die zowel de zonnevlek in wit licht als protuberansen in H-alfa konden bewonderen.
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki