Dit is een oude revisie van het document!


Sterrenkijkdagen 2017: Achter de wolken schijnt (scheen) de zon

Dat was tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 het geval, en met de zon straalden ook de andere sterren achter de wolken. En zoals meerdere gastgevers moesten vertellen: “Nee, ook met een grote telescoop kun je niet door de wolken heen kijken”.

De sterrenkijkdagen werden daardoor duidelijk minder druk bezocht dan in het topjaar 2016. Toch kwamen er weer duizenden bezoekers bij de 60 deelnemende organisaties opdagen. Het precieze aantal is onbekend, maar op basis van de ontvangen terugmeldingen schatten we dat er rond 7000 bezoekers geweest zijn. Ook nu was de jeugd weer goed vertegenwoordigd.

Bij deze weersomstandigheden is het hebben van een interessant binnenprogramma doorslaggevend. De Oude Sterrenwacht Leiden en de Blaauw sterrenwacht Groningen meldden topdrukte, en ook Artis Amsterdam was druk. Van de andere kant, de komst van veel bezoekers heeft ook zijn nadelen; er is minder intensief contact met de bezoekers. Juist vanwege de wat bescheidener opkomst melden verschillende groepen een heel geslaagde avond met intensieve contacten.

Enkele citaten: “Zeer geslaagd ondanks het slechte weer”; “Bezoekers die wel kwamen waren zeer geïnteresseerd“, “Op zaterdag eigenlijk te veel bezoekers zeker bij dit slechte weer, op vrijdag veel minder bezoek maar wel interessanter” . Zonder uitzondering meldden alle groepen ook in 2018 weer mee te doen. Tot ziens bij de Sterrenkijkdagen 2018.

Hierbij een aantal ontvangen foto’s van de activiteiten.

Creativiteit

Eetbaar zonnestelsel (Ede) en Kosmische spiraal (Groningen)

Lezingen

In Heerlen en Groningen

Zonder telescopen geen sterrenkijkdagen vlnr: Gratema telescoop Groningen, Orion, jong geleerd.., 10 duims Leiden

Er was een prijs beschikbaar gesteld voor de leukste/meest passende foto gemaakt tijdens de sterrenkijkdagen. Er is inmiddels een keuze gemaakt, de winnaar zal tijdens de ALV van de KNVWS bekend worden gemaakt.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki