Sterrenkijkdagen 2014 een terugblik

Ongeveer 70 posten verspreid over het hele land, overal tenminste 1 dag helder. Honderden enthousiaste deelnemers ontvingen daar de bezoekers: allemaal voorwaarden voor geslaagde landelijke Sterrenkijkdagen.
nederlanddeelnemers.jpg
En geslaagd was de activiteit! In verband met het goede weer (veel beter dan in 2013) was de opkomst van het publiek duidelijk groter dan vorig jaar. Met ongeveer de helft van de evaluaties binnen is het aantal gemelde bezoekers (ruim 6000) al meer al meer dan dat van 2013, in totaal zullen het er rond 10.000 geweest zijn.

amsterdamskd017.jpg amsterdamskd034.jpg

Alle deelnemers gaven zonder uitzondering aan dat ze volgend jaar ook weer mee doen. Dat lijkt me ook te getuigen van tevreden deelnemers. De meeste deelnemers hadden een activiteit op vrijdag en zaterdag, enkelen ook op zondag. Opvallend werden ook nogal wat activiteiten overdag gemeld en dan vooral op zaterdagmiddag.

Een bloemlezing van commentaren:
orionb1920378.jpg- Orion: Weersgesteldheid : vrijdag: superhelder, zaterdag: superhelder zondag helder. Opmerkelijk was het, dat er veel jeugd was met ouders.
- VSML: Dat is meer dan vorig jaar véél meer :)
- Halley: Buitengewoon geslaagd
ulrum1833.jpg- Ulrum: Ook de kinderen, die kwamen kijken, waren dol enthousiast.
- Astra Alteria: Was zeer geslaagd, veel enthousiaste bezoekers gehad, vooral ook veel ouders met kinderen.
Een blik door de telescoop op wat daar zoals te zien is, met natuurlijk de maan en Jupiter als blikvangers, daar geeft elke deelnemer gelegenheid toe maar daar houdt het niet bij op! De foto’s geven een beeld van de diverse activiteiten.
groningen8677.jpg groningen8995.jpg

Was dan alles tiptop in orde? Kan er echt niets meer verbeterd worden, nou nee dat ook weer niet; met name over de posters was nog al wat aan te merken, de folders vonden velen wel goed maar toch ook hierover commentaar. We zullen er ons voordeel mee doen!! Tot ziens bij de Sterrenkijkdagen 2015 op 27, 28, 29 maart.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki