Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

start [2020/01/13 13:50]
sebastiaan [Exoplaneet zoekt naam]
start [2020/01/13 13:51] (huidige)
sebastiaan [Terugblik: onze evenementen in 2019]
Regel 62: Regel 62:
 ==ESTEC open dag== ==ESTEC open dag==
 De KNVWS zal op 6 oktober 2019 aan de open dag van ESTEC deelnemen. Het thema is dan 'ESA on the moon'. Tijdens de open dag van ESTEC op 7 oktober 2018 had de KNVWS eveneens een stand in de NL Space tent. De open dag trok zo’n 7.500 bezoekers: een mooi publiek om de KNVWS lidoganisaties te profilere voor het komende waarneemseizoen.   De KNVWS zal op 6 oktober 2019 aan de open dag van ESTEC deelnemen. Het thema is dan 'ESA on the moon'. Tijdens de open dag van ESTEC op 7 oktober 2018 had de KNVWS eveneens een stand in de NL Space tent. De open dag trok zo’n 7.500 bezoekers: een mooi publiek om de KNVWS lidoganisaties te profilere voor het komende waarneemseizoen.  
 +== Uitslag Exoplaneet zoekt naam==
 +Nachtwacht en Sterrennacht zijn de namen die exoplaneet HAT-P-6 b en de ster waar hij omheen draait (HAT-P-6) voortaan dragen. Dat is voor Nederland de uitkomst van de zoektocht naar nieuwe namen voor planeten rond andere sterren dan de zon, die in meer dan 100 landen in de afgelopen maanden is gehouden. De gekozen namen worden vanaf nu parallel aan de bestaande wetenschappelijke namen gebruikt. De ster Sterrennacht is een geelwitte dwergster en staat op 905 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Andromeda. De planeet Nachtwacht is een zogeheten 'hete Jupiter'. Bijzonder aan Nachtwacht is dat hij in een retrograde baan draait. Lees meer [[https://www.astronomie.nl/nieuws/nachtwacht-en-sterrennacht-zijn-de-nederlandse-namen-voor-hat-p-6-bhat-p-6-1522|op deze pagina]]. 
 +
 ==Gala van de Sterrenkunde== ==Gala van de Sterrenkunde==
 Een feestelijke avond in de Stadsgehoorzaal in Leiden op 17 december 2019, om 20 jaar NOVA en 100 jaar Internationale Astronomische Unie (IAU) te vieren. In samenwerking met het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist wordt een wervelend programma ontwikkeld waarin de fine fleur van de sterrenkunde en het ruimteonderzoek haar opwachting maakt. Een feestelijke avond in de Stadsgehoorzaal in Leiden op 17 december 2019, om 20 jaar NOVA en 100 jaar Internationale Astronomische Unie (IAU) te vieren. In samenwerking met het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist wordt een wervelend programma ontwikkeld waarin de fine fleur van de sterrenkunde en het ruimteonderzoek haar opwachting maakt.
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki