Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

start [2019/08/21 08:41]
sebastiaan [Exoplaneet zoekt naam]
start [2019/08/21 08:41] (huidige)
sebastiaan [Exoplaneet zoekt naam]
Regel 19: Regel 19:
 De Nederlandse zoektocht naar een naam voor exoplaneet HAT-P-6 b en de ster waar hij omheen draait (HAT-P-6) is vandaag van start gegaan. Tot en met eind september krijgen alle Nederlanders de kans een naam voor te dragen. Naast lidorganisaties van de KNVWS, professionele astronomen en het algemene publiek, worden met name kinderen aangemoedigd via hun school een voorstel te doen: de beste suggestie wordt beloond met een telescoop voor op school.  De Nederlandse zoektocht naar een naam voor exoplaneet HAT-P-6 b en de ster waar hij omheen draait (HAT-P-6) is vandaag van start gegaan. Tot en met eind september krijgen alle Nederlanders de kans een naam voor te dragen. Naast lidorganisaties van de KNVWS, professionele astronomen en het algemene publiek, worden met name kinderen aangemoedigd via hun school een voorstel te doen: de beste suggestie wordt beloond met een telescoop voor op school. 
  
-De Nederlandse competitie bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde kan iedereen een voordracht doen (tot 30 september 2019). De tweede ronde is de stemronde. Lees alle details in [[http://www.astronomie.nl/#!/actueel/nieuws/_detail/gli/exoplaneet-zoekt-naam-van-start-iedereen-mag-een-n/|dit persbericht]]. Heb je zelf een goed idee, of als vereniging, doe dan mee [[http://www.astronomie.nl/exoplaneetzoektnaam|via deze website]]. Vergeet niet vooraf [[http://www.astronomie.nl/regelsexoplaneetzoektnaam|de naamgevingsregels]] te lezen.+De Nederlandse competitie bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde kan iedereen een voordracht doen (tot 30 september 2019). De tweede ronde is de landelijke stemronde. Lees alle details in [[http://www.astronomie.nl/#!/actueel/nieuws/_detail/gli/exoplaneet-zoekt-naam-van-start-iedereen-mag-een-n/|dit persbericht]]. Heb je zelf een goed idee, of als vereniging, doe dan mee [[http://www.astronomie.nl/exoplaneetzoektnaam|via deze website]]. Vergeet niet vooraf [[http://www.astronomie.nl/regelsexoplaneetzoektnaam|de naamgevingsregels]] te lezen.
 ====Recordhitte juli 2019==== ====Recordhitte juli 2019====
 De recordhitte die we in Nederland in juli 2019 beleefden, is er een die historisch genoemd mag worden. Voor het eerst bereikten of overschreden meerdere stations en op meerdere dagen de temperatuurgrens van 40 graden Celsius. Op 25 juli werd op de officiële KNMI waarnemingsstations Gilze Rijen de recordtemperatuur van 40,7 graden Celcius gemeten, maar ook in Eindhoven, Arcen, Hupsel, Twenthe, Woensdrecht, Westdorpe en Wilhelminadorp de kaap van 40 graden geslecht. Op 26 juli werd ook in Volkel de 40 graden grens overschreden.  De recordhitte die we in Nederland in juli 2019 beleefden, is er een die historisch genoemd mag worden. Voor het eerst bereikten of overschreden meerdere stations en op meerdere dagen de temperatuurgrens van 40 graden Celsius. Op 25 juli werd op de officiële KNMI waarnemingsstations Gilze Rijen de recordtemperatuur van 40,7 graden Celcius gemeten, maar ook in Eindhoven, Arcen, Hupsel, Twenthe, Woensdrecht, Westdorpe en Wilhelminadorp de kaap van 40 graden geslecht. Op 26 juli werd ook in Volkel de 40 graden grens overschreden. 
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki