Dit is een oude revisie van het document!


Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) zet zich al sinds 1901 in voor het verbinden en enthousiasmeren van haar leden ten behoeve van het populariseren van de hobbymatige weer- en sterrenkunde in Nederland. Wij zijn een landelijke federatie van populairwetenschappelijke verenigingen en stichtingen in de weer- en/of sterrenkunde zoals regionale organisaties, organisaties met een speciaal thema, en publiekssterrenwachten. De KNVWS ondersteunt activiteiten van de aangesloten verenigingen, stichtingen en sterrenwachten en coördineert landelijke evenmenten zoals bijeenkomsten en sterrenkijkdagen. Volg ons ook op sociale media via Facebook, Twitter (@KNVWeerSterren) en Instagram (@KNVWS)

Direct naar:

Actueel

Evenementen 2019

Voor details zie: =knvwsnieuwsbriefnajaar2018.pdf

Eeuwfeest IAU100 in 2019

Momenteel zijn er twee evenementen in het kader van IAU100 die we onder uw aandacht willen brengen. Allereerst is er de oproep voor Nederland kijkt Sterren (100 hours of astronomy) op 10-13 januari 2019. Naast dit evenement is er een amateurevenement op zaterdag 13 april in Brussel.

Landelijke Sterrenkijkdagen; aantal aangemelde locaties 43

 De Landelijke Sterrenkijkdagen 2019 mogen in dit overzicht niet ontbreken. Ze vinden plaats op 15, 16 maart en 17 maart. Meer op sterrenkijkdagen.nl

Nieuw: Landelijke Zonnekijkdag

De wens was er al langer, maar vanaf 2019 zal de KNVWS jaarlijks op de eerste zondag van juli een landelijke zonnekijkdag gaan organiseren. Dat gebeurt gelijktijdig en in samenwerking met de collega's van de VVS in Vlaanderen.

50 jaar maanlanding

Op 21 juli 2019 wordt er wereldwijd stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van de maanlanding tijdens de Apollo 11 missie. Op landelijk niveau hebben Space Expo, de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) en KNVWS de handen ineen geslagen om alle evenementen op één plek te bundelen. Kijk op 50jaarmaanlanding.nl, of meld nieuwe evenementen aan via dit aanmeldformulier.

On the Moon Again

Recent is het mondiale evenement 'On the Moon again' gelanceerd, dat zich richt op het waarnemen van de maan op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli. Het van origine Franse initiatief, met steun van tientallen wetenschappers, vindt plaats in het kader van het maanlandingsjubileum.

ESTEC open dag

Tijdens de open dag van ESTEC op 7 oktober j.l. had de KNVWS bij wijze van proef een stand in de NL Space tent. De open dag trok zo’n 7.500 bezoekers op 12.000 vooraanmeldingen. De KNVWS is voornemens om ook aan de open dag op 6 oktober 2019 deel te nemen.

Nacht van de Nacht

Deze zal plaatsvinden op 26 oktober. Houdt deze datum vast in gedachten. Voor een kort verslag van de 14e Nacht-van-de-Nacht zie: NachtvandeNacht.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki