Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) zet zich al sinds 1901 in voor het verbinden en enthousiasmeren van haar leden ten behoeve van het populariseren van de hobbymatige weer- en sterrenkunde in Nederland. Wij zijn een landelijke federatie van populairwetenschappelijke verenigingen en stichtingen in de weer- en/of sterrenkunde zoals regionale organisaties, organisaties met een speciaal thema, en publiekssterrenwachten. De KNVWS ondersteunt activiteiten van de aangesloten verenigingen, stichtingen en sterrenwachten en coördineert landelijke evenmenten zoals bijeenkomsten en sterrenkijkdagen. Volg ons ook op sociale media via Facebook, Twitter (@KNVWeerSterren) en Instagram (@KNVWS)

Direct naar:

Actueel

Weekend van de Wetenschap

Op 6 en 7 oktober wordt weer het 'Weekend van de Wetenschap' georganiseerd, een bruisend weekend boordevol wetenschap en techniek. Op zondag 7 oktober staat de KNVWS op de open dag van ESTEC in Noordwijk (je vindt ons in de NL Space-tent). En we staan daar natuurlijk met een goede reden: het thema van de open dag is dit jaar 'Bezoek de ruimte in Europa'. En waar kun je dat in Nederland nou beter doen dan bij al die sterrenkundige verenigingen en sterrenwachten die je in het land vindt? Een aantal van hen doet overigens ook mee met het Weekend van de Wetenschap. Heb je nog geen plannen gemaakt voor komend weekend? Kijk dan snel op de volgende website voor wat er bij jou in de buurt te doen is aan sterrenkundige activiteiten (filter op de interesse 'astronomie'): https://www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/

Nacht van de Nacht 2018

Op 27 oktober vindt de 14e Nacht van de Nacht plaats. Voor meer informatie zie: https://www.nachtvandenacht.nl/ Op deze site zal dan een overzicht te vinden zijn van sterrenkundige activiteiten die nacht; zie: NachtvandeNacht.

Niek de Kort en Jan de Boer erelid KNVWS

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de scheidende bestuursleden Niek de Kort en Jan Boer met algemene instemming benoemd tot erelid van de KNVWS. Op bijgevoegde foto spreekt Niek Jan de Boer toe tijdens het bekendmaken van het voorstel Jan tot erelid te benoemen, nog niet wetend dat hem hetzelfde enkele minuten later zou overkomen. Meteen daarna overhandigde hij de hamer aan de nieuwe voorzitter Sebastiaan de Vet

Op de ALV die door velen werd bijgewoond was een hoofdthema de toekomst van Zenit. De leden werden aangespoord hun achterban te motiveren een abonnement op Zenit te nemen om zo de toekomst ervan te verzekeren.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki