Signeersessie "Terugblik" van Kees de Jager

11 januari 16.30 uur: Het symposium is volgeboekt. Aanmeldingen naar j.a.de.boer@rug.nl krijgen nu het volgende antwoord: Als er door afzeggingen plaats ontstaat ontvangt u zo snel mogelijk bericht.
Zoals aangekondigd kunt u zonder aanmelding de signeersessie 24 januari om 16 uur bezoeken.

terugblikdejager.jpgZaterdag 24 januari signeert Prof. dr. C de Jager zijn boek Terugblik in Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, Utrecht. Vooraf is een klein symposium.

Toegang tot het symposium is gratis op vertoon van het boek Terugblik. Het boek is die dag ook te koop in de sterrenwacht voor € 21,95 1). Het symposium begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur).
Voor het signeren van het boek vanaf 16.00 uur is uiteraard geen reservering nodig. U bent daar ook welkom als het symposium is volgeboekt.

Recentelijk verscheen het boek Terugblik van de bekende Nederlandse astronoom prof. dr. C. (Kees) de Jager. In 120 korte verhalen, indrukken en rake beschrijvingen kijkt hij terug op zijn rijke leven, vanaf zijn vroegste jeugd tot aan de laatste ontwikkelingen in zijn lange carrière. Op 24 januari 2015 organiseren de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde (KNVWS) en uitgever Stip Media te Alkmaar in samenwerking met Sonnenborgh – museum & sterrenwacht een klein symposium met Kees de Jager als één van de sprekers. Direct aansluitend signeert hij voor alle belangstellenden zijn boek Terugblik.

Kees de Jager is oud-directeur van de sterrenwacht en wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Nederlandse wetenschappelijk ruimteonderzoek. Hij geldt als een internationaal vooraanstaand zonnefysicus en stimuleerde tal van getalenteerde wetenschappers in Nederland en België om de grens van het kennen en kunnen steeds verder te verleggen. Daarnaast zou de amateurbeoefening van weer- en sterrenkunde in ons land nooit zo’n hoge vlucht hebben genomen zonder de jarenlange inspanningen van Kees de Jager. Hij is erelid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde. Kees de Jager is ereburger van de gemeente Texel en draagt actief bij aan het bewaren van de vele historische aspecten van zijn geboorte-eiland.

Programma 24 januari

Het sterrenkundig symposium vindt plaats op zaterdag 24 januari 2015 in Sonnenborgh – museum & sterrenwacht in Utrecht.

  • - Kees de Jager spreekt, geheel in stijl van zijn boek, over „De bijzondere veranderlijke sterren van Professor Nijland”, een bijna vergeten episode uit de geschiedenis van de Utrechtse sterrenwacht.
  • - Prof. dr. Henny Lamers. Zijn presentatie gaat over de geheimen van de eerste sterren in het heelal.
  • - KNVWS-voorzitter Niek de Kort vertelt over de recent ontdekte Diepenveen-meteoriet. Direct na het symposium signeert Kees de Jager zijn boek in de oude instituutsbibliotheek.

Meer informatie

KNVWS: (deze website) Niek de Kort (KNVWS-voorzitter), tel.: 06 – 5365 2089.
Stip Media – tevens informatie over het boek Terugblik: www.stipmedia.nl
Sonnenborgh: www.sonnenborgh.nl, tel.: 030 – 820 1420, adres: Zonnenburg 2, Utrecht.

1) Terugblik is een paperback met formaat 17 x 24 cm, bevat circa 300 pagina’s en circa 120 illustraties, waarvan velen in kleur. Prijs € 21,95 incl. BTW, in de boekhandel en bij uitgeverij Stip Media.
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki