Dit is een oude revisie van het document!


Illustraties bij Persbericht Sterrenkijkdagen 2014

Voor berichtgeving over de sterrenkijkdagen zijn de illustraties rechtenvrij.
Kijk voor meer informatie ook op www.sterrenkijkdagen.nl. Daar zijn ook downloads van de poster en een folder beschikbaar.

Sterrenkaart

(Kaarten van Wil Tirion)
De planeet Jupiter is aangegeven in de Tweelingen.
De avondsterrenhemel begin maart 2014, omstreeks 21 uur. De maan is niet ingetekend. Ze staat 7 maart in de Stier bij Aldebaran, 8 maart in de Stier boven Betelgeuze en 9 maart in de Tweelingen rechts van Jupiter.
Noord mrt_2014_n.pdf 966 KB
Zuid mrt_2014_n.pdf 877 KB

Foto's

fotossterrenkijkdagen.zip 1,6 MB, waarin:

maan.jpg 239 KB
Deze foto, gemaakt met een eenvoudige camera achter een kleine telescoop, toont de maan kort voor Eerste Kwartier. (Foto: Edwin Mathlener).

Galakijker.jpg 744 KB staand
Veel publiekssterrenwachten, zoals Sonnenborgh in Utrecht, beschikken over indrukwekkende, grote telescopen, waar op kijkavonden doorheen gekeken mag worden. Het meisje op deze foto kijkt door de zgn. 'Galakijker'. (Foto: Edwin Mathlener).

Merzkijker.jpg 303 KB staand
Veel publiekssterrenwachten, zoals Sonnenborgh in Utrecht, beschikken over indrukwekkende, grote telescopen, waar op kijkavonden doorheen gekeken mag worden. Op deze foto kijkt het publiek door de 'Merztelescoop', die oorspronkelijk al in het midden van de 19e eeuw is gebouwd. (Foto: Edwin Mathlener).

kijken.jpg 436 KB liggend
Kinderen bij een telescoop.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki