Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

onderscheidingen [2013/11/24 18:17]
martien [Hugo van Woerdenprijs] verwezen naar 2012
onderscheidingen [2019/02/16 11:15] (huidige)
sebastiaan [Onderscheidingen]
Regel 2: Regel 2:
 ====== Onderscheidingen ====== ====== Onderscheidingen ======
  
-De KNVWS reikt bijna ieder jaar twee onderscheidingen uit voor leden van de lidorganisaties. Dit zijn de Dr. J. van der Biltprijs en Hugo van Woerdenprijs.+De KNVWS reikt bijna ieder jaar twee onderscheidingen uit voor bij lid-organisaties aangesloten personen. Dit zijn de Dr. J. van der Biltprijs en Hugo van Woerdenprijs. Ze worden tegenwoordig respectievelijk in het najaar en het voorjaar uitgereikt.\\ 
 +Jaarlijks worden voordrachten gevraagd, maar als u iemand wilt voordragen hoeft u daar niet op te wachten. Schrijf dat vast aan de [[contact|bestuur]]. Onderstaande links geven de voorwaarden voor de prijzen. 
  
 ===== Dr. J. van der Biltprijs ===== ===== Dr. J. van der Biltprijs =====
  
-De [[Dr. J. van der Biltprijs]] is voor het eerst uitgereikt in 1945 en wordt toegekend aan amateurs die een verdienstelijk weer- of sterrenkundig onderzoek hebben verricht, een wetenschappelijk bruikbare reeks waarnemingen heeft gedaan of een bijzondere bijdrage doet aan het tijdschrift van de KNVWS[[Zenit]].+De [[Dr. J. van der Biltprijs]] is voor het eerst uitgereikt in 1945 en wordt toegekend aan amateurs die een verdienstelijk weer- of sterrenkundig onderzoek hebben verricht, een wetenschappelijk bruikbare reeks waarnemingen heeft gedaan of een bijzondere bijdrage doet aan het tijdschrift van de KNVWS [[Zenit]], vroeger Hemel en Dampkring. ([[Dr. J. van der Biltprijs#ontvangers|Lijst ontvangers]]).
  
 ===== Hugo van Woerdenprijs ===== ===== Hugo van Woerdenprijs =====
  
-De [[Hugo van Woerdenprijs]] is in 2012 voor het eerst uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor jongeren onder de vijfentwintig jaar, die laten zien inzicht te hebben in een weer- of sterrenkundig onderwerp.+De [[Hugo van Woerdenprijs]] is in 2012 voor het eerst uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor jongeren onder de vijfentwintig jaar, die laten zien inzicht te hebben in een weer- of sterrenkundig onderwerp. ([[Hugo van Woerdenprijs#ontvangers|Lijst ontvangers]]).
  
  
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki