Onderscheidingen

De KNVWS reikt bijna ieder jaar twee onderscheidingen uit voor bij lid-organisaties aangesloten personen. Dit zijn de Dr. J. van der Biltprijs en Hugo van Woerdenprijs. Ze worden tegenwoordig respectievelijk in het najaar en het voorjaar uitgereikt.
Jaarlijks worden voordrachten gevraagd, maar als u iemand wilt voordragen hoeft u daar niet op te wachten. Schrijf dat vast aan de secretaris. Onderstaande links geven de voorwaarden voor de prijzen.

Dr. J. van der Biltprijs

De Dr. J. van der Biltprijs is voor het eerst uitgereikt in 1945 en wordt toegekend aan amateurs die een verdienstelijk weer- of sterrenkundig onderzoek hebben verricht, een wetenschappelijk bruikbare reeks waarnemingen heeft gedaan of een bijzondere bijdrage doet aan het tijdschrift van de KNVWS Zenit, vroeger Hemel en Dampkring. (Lijst ontvangers).

Hugo van Woerdenprijs

De Hugo van Woerdenprijs is in 2012 voor het eerst uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor jongeren onder de vijfentwintig jaar, die laten zien inzicht te hebben in een weer- of sterrenkundig onderwerp. (Lijst ontvangers).

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki