Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

de_knvws [2017/02/26 18:47]
jan KNVWS vernoemd
de_knvws [2018/05/08 15:10] (huidige)
jan [Over de KNVWS]
Regel 5: Regel 5:
 De KNVWS verenigt organisaties die instemmen met haar doel, en de personen die daar lid van zijn of bij zijn aangesloten. Haar doel is de populair-wetenschappelijke beoefening en verbreiding van weer- en sterrenkunde ([[http://www.astro.rug.nl/~nvws/statuten.htm|statuten]]). De KNVWS verenigt organisaties die instemmen met haar doel, en de personen die daar lid van zijn of bij zijn aangesloten. Haar doel is de populair-wetenschappelijke beoefening en verbreiding van weer- en sterrenkunde ([[http://www.astro.rug.nl/~nvws/statuten.htm|statuten]]).
  
-In de KNVWS doen veel amateurs zelf waarnemingen van het weer, de zon of aan de nachthemel of bouwen kijkers. Anderen verdiepen hun kennis via lezingen, excursies, boeken en tijdschriften. Ze zijn actief bij publieksavonden. De KNVWS organiseert [[Sterrenkijkdagen|Landelijke Sterrenkijkdagen]] waaraan binnen en buiten de KNVWS veel kijkadressen meedoen. (Vanaf 1976 werden de eerste 37 door [[stichting_de_koepel|De Koepel]] georganiseerd).+In de KNVWS doen veel amateurs zelf waarnemingen van het weer, de zon of aan de nachthemel of bouwen kijkers. Anderen verdiepen hun kennis via lezingen, excursies, boeken en tijdschriften. Ze zijn actief bij publieksavonden. De KNVWS organiseert [[Sterrenkijkdagen|Landelijke Sterrenkijkdagen]] waaraan binnen en buiten de KNVWS veel kijkadressen meedoen. (Vanaf 1976 werden de eerste 37 door Stichting De Koepel georganiseerd).
  
 De KNVWS werkt mee aan de uitgave van [[publicaties|maandblad Zenit en de Sterrengids]]. Jaarlijks organiseert de KNVWS een populair-wetenschappelijk symposium, en enkele bijeenkomsten voor amateurs. De KNVWS werkt mee aan de uitgave van [[publicaties|maandblad Zenit en de Sterrengids]]. Jaarlijks organiseert de KNVWS een populair-wetenschappelijk symposium, en enkele bijeenkomsten voor amateurs.
Regel 19: Regel 19:
 {{6133_royaldutchastro_updated-01.jpg?600}} {{6133_royaldutchastro_updated-01.jpg?600}}
  
-Voor een ster op 40 lichtjaar afstand in de Kreeft won het voorstel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De ster 55 (rho1) Cancri heet nu Copernicus en de exoplaneten Janssen, Galileo, Brahe, Harriot en Lipperhey (van binnen naar buiten). Als beloning mocht de KNVWS kort haar naam geven aan een planetoïde. Er zijn nu [[http://www.astronieuws.nl/NL-plan.html|362 planetoïden waarvan de naam met Nederland verband houdt]].+Voor de namen van een ster met 5 planeten op 40 lichtjaar afstand in de Kreeft won het voorstel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De ster 55 (rho1) Cancri heet nu Copernicus en de exoplaneten Janssen, Galileo, Brahe, Harriot en Lipperhey (van binnen naar buiten). Als beloning mocht de KNVWS kort haar naam geven aan een planetoïde. Er zijn nu [[http://www.astronieuws.nl/NL-plan.html|362 planetoïden waarvan de naam met Nederland verband houdt]].
 De Kreeft is nu de hele nacht boven de horizon en "Copernicus" is zichtbaar met een veldkijker (op echt donkere plaatsen met het blote oog). De Kreeft is nu de hele nacht boven de horizon en "Copernicus" is zichtbaar met een veldkijker (op echt donkere plaatsen met het blote oog).
  
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki