Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

de_knvws [2019/02/13 11:31]
martien [Planetoïde (6133) Royaldutchastro]
de_knvws [2019/04/10 16:11] (huidige)
sebastiaan [Over de KNVWS]
Regel 5: Regel 5:
 De KNVWS verenigt organisaties die instemmen met haar doel, en de personen die daar lid van zijn of bij zijn aangesloten. Haar doel is de populair-wetenschappelijke beoefening en verbreiding van weer- en sterrenkunde ([[http://www.astro.rug.nl/~nvws/statuten.htm|statuten]]). De KNVWS verenigt organisaties die instemmen met haar doel, en de personen die daar lid van zijn of bij zijn aangesloten. Haar doel is de populair-wetenschappelijke beoefening en verbreiding van weer- en sterrenkunde ([[http://www.astro.rug.nl/~nvws/statuten.htm|statuten]]).
  
-In de KNVWS doen veel amateurs zelf waarnemingen van het weer, de zon of aan de nachthemel of bouwen kijkers. Anderen verdiepen hun kennis via lezingen, excursies, boeken en tijdschriften. Ze zijn actief bij publieksavonden. De KNVWS organiseert [[Sterrenkijkdagen|Landelijke Sterrenkijkdagen]] waaraan binnen en buiten de KNVWS veel kijkadressen meedoen. (Vanaf 1976 werden de eerste 37 door Stichting De Koepel georganiseerd).+In de KNVWS doen veel amateurs zelf waarnemingen van het weer, de zon of aan de nachthemel of bouwen kijkers. Anderen verdiepen hun kennis via lezingen, excursies, boeken en tijdschriften. Ze zijn actief bij publieksavonden. De KNVWS organiseert [[Sterrenkijkdagen|Landelijke Sterrenkijkdagen]] waaraan binnen en buiten de KNVWS veel kijkadressen meedoen. (Vanaf 1976 werden de eerste 37 door Stichting De Koepel georganiseerd). In 2019 start de KNVWS met de organisatie van een [[Zonnekijkdag|Landelijke Zonnekijkdag]].
  
 De KNVWS werkt mee aan de uitgave van [[publicaties|maandblad Zenit en de Sterrengids]]. Jaarlijks organiseert de KNVWS een populair-wetenschappelijk symposium, en enkele bijeenkomsten voor amateurs. De KNVWS werkt mee aan de uitgave van [[publicaties|maandblad Zenit en de Sterrengids]]. Jaarlijks organiseert de KNVWS een populair-wetenschappelijk symposium, en enkele bijeenkomsten voor amateurs.
© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki