Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) zet zich al sinds 1901 in voor het verbinden en enthousiasmeren van haar leden ten behoeve van het populariseren van de hobbymatige weer- en sterrenkunde in Nederland. Wij zijn een landelijke federatie van populairwetenschappelijke verenigingen en stichtingen in de weer- en/of sterrenkunde zoals regionale organisaties, organisaties met een speciaal thema, en publiekssterrenwachten. De KNVWS ondersteunt activiteiten van de aangesloten verenigingen, stichtingen en sterrenwachten en coördineert landelijke evenmenten zoals bijeenkomsten en sterrenkijkdagen. Volg ons ook op sociale media via Facebook, Twitter (@KNVWeerSterren) en Instagram (@KNVWS)

Direct naar:

Actueel

Evenementen 2019

Voor details zie: =knvwsnieuwsbriefnajaar2018.pdf

Live stream IAU100 amateurdag

Op 13 april wordt het programma de amateurdag in Brussel gestreamd op YouTube

Eeuwfeest IAU100 in 2019

Op de oproep om mee te doen aan de 100 uur Sterrenkijken in het kader van IAU 100 Nederland kijkt Sterren (100 hours of astronomy) op 10-13 januari 2019 is door een aantal leden positief gereageerd. Nederland heeft een behoorlijke fractie van de 100 uur 'gevuld'. Veel sterren waren er overigens niet te zien vanwege de bewolking. Op zaterdag 13 april is er een symposium voor amateurs op in Brussel.

Landelijke Sterrenkijkdagen

   De Landelijke Sterrenkijkdagen 2019 zijn weer voorbij. De 62 organisaties die meegedaan hebben zijn benaderd om te horen hoe het was. De reacties komen op sterrenkijkdagen.nl

Nieuw: Landelijke Zonnekijkdag

 NSAS SDO Zon in wit lichtDe wens was er al langer, maar vanaf 2019 zal de KNVWS jaarlijks op de eerste zondag van juli een landelijke zonnekijkdag gaan organiseren. Dat gebeurt gelijktijdig en in samenwerking met de collega's van de VVS in Vlaanderen. Zie ook zonnekijkdag.nl

50 jaar maanlanding

Op 21 juli 2019 wordt er wereldwijd stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van de maanlanding tijdens de Apollo 11 missie. Op landelijk niveau hebben Space Expo, de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) en KNVWS de handen ineen geslagen om alle evenementen op één plek te bundelen. Kijk op 50jaarmaanlanding.nl, of meld nieuwe evenementen aan via dit aanmeldformulier.

On the Moon Again

Recent is het mondiale evenement 'On the Moon again' gelanceerd, dat zich richt op het waarnemen van de maan op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli. Het van origine Franse initiatief, met steun van tientallen wetenschappers, vindt plaats in het kader van het maanlandingsjubileum.

ESTEC open dag

Tijdens de open dag van ESTEC op 7 oktober j.l. had de KNVWS bij wijze van proef een stand in de NL Space tent. De open dag trok zo’n 7.500 bezoekers op 12.000 vooraanmeldingen. De KNVWS is voornemens om ook aan de open dag op 6 oktober 2019 deel te nemen.

Nacht van de Nacht

Deze zal plaatsvinden op 26 oktober. Houdt deze datum vast in gedachten. Voor een kort verslag van de 14e Nacht-van-de-Nacht zie: NachtvandeNacht.

© KNVWS | KvK Utrecht 40477437
Recent changes RSS feed Powered by PHP Driven by DokuWiki