Stichting Universum zoekt een nieuwe voorzitter!

Is Sterrenkunde uw passie en wilt u dit overbrengen aan zo veel mogelijk jongeren?

Dan bent u misschien wel de nieuwe voorzitter die wij zoeken. Na lange tijd trouwe dienst gaat Joost Hartman zijn voorzittershamer binnenkort neerleggen. Stichting Universum (StUV), hoopt zo snel mogelijk een even ervaren en enthousiaste nieuwe bestuurder te vinden die het popularisen van sterrenkunde hoog in het vaandel heeft staan.

Stichting Universum (StUV) is gelieerd aan de Jongeren Wergroep voor Sterrenkunde (JWG) en heeft als doel dat een zo groot en breed mogelijk publiek kennis kan maken met de wonderen van het heelal. Daarbij geldt: je bent nooit te jong om nieuwsgierig te zijn naar wat zich boven ons hoofd afspeelt, ook ben je daarvoor nooit te oud. Wel hebben projecten waarbij jongeren nadrukkelijk worden betrokken een klein streepje voor bij Stuv. Een mooi voorbeeld van de projecten waar StUV aan meewerkt is Sterren en Planeten, een kleurrijke gids voor de beginnende ‘sterrenkijker’. Ook beheert StUV de brochures van de JWG. Dankzij StUV kunnen organisaties als de JWG projecten opzetten (denk aan symposia en publicaties) die anders een te groot financieel risico met zich mee zouden brengen.

Kortom, heb je je sporen verdiend in de (amateur)sterrenkunde en ben je op zoek naar een uitdagende vrijwilligersfunctie voor enkele uren per maand waarbij je nuttig werk verricht voor het populariseren van sterrenkunde in Nederland, reageer dan op deze vacature. Met ‘sporen verdiend’ bedoelen we overigens ook weer niet dat je een gepromoveerde sterrenkundige moet zijn. Wel verwachten we dat je ervaring hebt met besturen in een vereniging of professionele organisatie. Het hebben van een netwerk binnen de (amateur)sterrenkunde strekt tot aanbeveling.

Om te solliciteren kun je contact opnemen met de secretaris van StUV, Klaas Huijbregts . We ontvangen graag een korte motivatiebrief en een CV. Zie ook: www.stichtinguniversum.nl (voor meer informatie over StUV).