Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

utrecht [10-01-2020 09:10]
fedorvdm [Bijeenkomsten]
utrecht [19-01-2020 11:35] (huidige)
fedorvdm [Bijeenkomsten]
Regel 22: Regel 22:
 ===== Bijeenkomsten ===== ===== Bijeenkomsten =====
 Alle bijeenkomsten zijn van 18:30 tot 20:30. De deur is open vanaf 18:00 en gaat om 18:30 dicht.  Alle bijeenkomsten zijn van 18:30 tot 20:30. De deur is open vanaf 18:00 en gaat om 18:30 dicht. 
 +
 Onze activiteiten vinden plaats op Sterrenwacht Sonnenborgh in het centrum van Utrecht.\\ Onze activiteiten vinden plaats op Sterrenwacht Sonnenborgh in het centrum van Utrecht.\\
  
 **Zaterdag 25 Januari 2020** \\ **Zaterdag 25 Januari 2020** \\
 Spreker: Joran Angevaare \\ Spreker: Joran Angevaare \\
-Onderwerp: TBD+Onderwerp: Onderwerp: astroparticle physics/ multimessenger-astrophysics 
 + 
 +Het universum door andere ogen  
 + 
 +Kijken naar het universum met een telescoop werkt hetzelfde als met je ogen naar sterren kijken. Je vangt licht op om daarmee een beeld te vormen van iets op afstand. Telescopen zijn alleen een stuk beter in heel ver weg kijken. Maar wat nou als we ook oren zouden hebben om naar het universum te luisteren, vingers om het te voelen of neuzen om te ruiken aan het universum? Dat zou prachtig zijn! Helaas kunnen we niet veel verder ruiken dan onze neus lang is en is het universum heel erg groot. Dat lijkt dus niet te gaan werken. Er zijn wel andere mogelijkheden om naar het universum te ‘luisteren’! Wat kunnen we leren van het universum als we niet naar licht kijken maar naar andere boodschappers zoals atoomkernen, gravitatiegolven, neutrino’s of andere exotische deeltjes? 
 + 
 +Dit praatje gaat over sterrenkunde gebaseerd op meerdere boodschappers van het universum. We gaan opnieuw leren kijken (met andere ogen) en zullen zien hoe verschillende boodschappers samen tot een dieper begrip van het universum kunnen leiden.
  \\  \\