Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

utrecht [21-08-2018 21:22]
peterperdijk [Bijeenkomsten]
utrecht [21-09-2018 20:05] (huidige)
peterperdijk [Archief 2018]
Regel 22: Regel 22:
 Alle bijeenkomsten zijn van 18:30 tot 20:30. De deur is open vanaf 18:00 en gaat om 18:30 dicht.  Alle bijeenkomsten zijn van 18:30 tot 20:30. De deur is open vanaf 18:00 en gaat om 18:30 dicht. 
 Onze activiteiten vinden plaats op Sterrenwacht Sonnenborgh in het centrum van Utrecht.\\ Onze activiteiten vinden plaats op Sterrenwacht Sonnenborgh in het centrum van Utrecht.\\
- 
-**Zaterdag 16 juni 2018** \\ 
-Spreker: Elise Sänger \\ 
-Onderwerp: Deeltjes fysica \\ 
-Elise Sänger neemt jullie mee naar de wereld van het hele kleine. Want wil je weten hoe dingen zoals een ster werkt dan moet je kijken naar subatomaire objecten zoals protonen, elektronen, fotonen en quarks. Elk van deze objecten heeft zijn eigen functie. Hoe deze deeltjes met elkaar reageren (of juist niet) bepaald in grote mate ook hoe objecten zoals een ster, zwart gat en planeten zijn zoals ze zijn. 
-{{ :higgshenfald.jpg?700 |}} 
- 
-**Zomerstop Afdeling Utrecht** \\ 
-In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten. Wel heeft de JWG leuke zomerkampen zoals [[joka|JongerenKamp (8-13 jaar)]] en [[ok|Ouderenkamp (14-18 jaar)]].  
  
 **Zaterdag 22 september 2018** \\ **Zaterdag 22 september 2018** \\
-Spreker: TBD \\ +Spreker: Lisa Pothoven \\ 
-Onderwerp: TBD \\+Onderwerp: Ontstaan van Planeten \\ 
 +Gaia, Kepler en nu Tess laten zien dat er naast sterren ook een heleboel planeten zijn. Dat lijkt zo logisch maar hoe ontstaan ze dan? Zijn het alleen maar grote planeten zoals die we op dit moment veelal ontdekken of komen ze in alle maten en vormen. Lisa weet hier alles van en zal je vertellen welke ingrediënten nodig zijn om een planeet te maken. 
 +{{ :151_exoplanet_nasa.jpg?nolink&700 |}}
  
 **Zaterdag 20 oktober 2018** \\ **Zaterdag 20 oktober 2018** \\
Regel 101: Regel 94:
 Alke gaat jullie vertellen wat er nu nodig voor leven, waar we het mogelijk zouden kunnen vinden en hoe we  zelf eigenlijk zijn ontstaan.  Alke gaat jullie vertellen wat er nu nodig voor leven, waar we het mogelijk zouden kunnen vinden en hoe we  zelf eigenlijk zijn ontstaan. 
 {{:life_on_moon.jpg?nolink&700|}} {{:life_on_moon.jpg?nolink&700|}}
 +
 +
 +**Zaterdag 16 juni 2018** \\
 +Spreker: Elise Sänger \\
 +Onderwerp: Deeltjes fysica \\
 +Elise Sänger neemt jullie mee naar de wereld van het hele kleine. Want wil je weten hoe dingen zoals een ster werkt dan moet je kijken naar subatomaire objecten zoals protonen, elektronen, fotonen en quarks. Elk van deze objecten heeft zijn eigen functie. Hoe deze deeltjes met elkaar reageren (of juist niet) bepaald in grote mate ook hoe objecten zoals een ster, zwart gat en planeten zijn zoals ze zijn.
 +{{ :higgshenfald.jpg?700 |}}
 +
 +**Zomerstop Afdeling Utrecht** \\
 +In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten. Wel heeft de JWG leuke zomerkampen zoals [[joka|JongerenKamp (8-13 jaar)]] en [[ok|Ouderenkamp (14-18 jaar)]]. 
  
 ===== Meer sterrenkunde in Utrecht? ===== ===== Meer sterrenkunde in Utrecht? =====
 Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht organiseert ook allerlei activiteiten voor kinderen: \\ Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht organiseert ook allerlei activiteiten voor kinderen: \\
 Zie [[http://www.sonnenborgh.nl/page=site.agenda|hier hun agenda]]. Zie [[http://www.sonnenborgh.nl/page=site.agenda|hier hun agenda]].