Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

utrecht:archief [14-06-2015 14:20]
leon
utrecht:archief [14-06-2015 14:23] (huidige)
leon
Regel 14: Regel 14:
 De grootste telescopen op Aarde zijn continu bezig met het verleggen van grenzen! Record na record wordt verbroken en wetenschappers doen hun best om steeds weer verdere sterrenstelsels te ontdekken. We zien nu sterrenstelsels aan de rand van het zichtbare heelal, die we zien op een moment dat het heelal pas een paar honderd miljoen jaar oud was. Hoe zeker weten we dat die sterrenstelsels wel echt recordhouders zijn? Wat weten we eigenlijk over die stelsels? En wat leren we er nu eigenlijk van om met die dure telescopen maanden lang naar dezelfde vage vlekjes te turen?  De grootste telescopen op Aarde zijn continu bezig met het verleggen van grenzen! Record na record wordt verbroken en wetenschappers doen hun best om steeds weer verdere sterrenstelsels te ontdekken. We zien nu sterrenstelsels aan de rand van het zichtbare heelal, die we zien op een moment dat het heelal pas een paar honderd miljoen jaar oud was. Hoe zeker weten we dat die sterrenstelsels wel echt recordhouders zijn? Wat weten we eigenlijk over die stelsels? En wat leren we er nu eigenlijk van om met die dure telescopen maanden lang naar dezelfde vage vlekjes te turen? 
 {{ :plaatje_marcel.jpeg?nolink&600 |}} {{ :plaatje_marcel.jpeg?nolink&600 |}}
-\\+
 **Zaterdag 25 oktober 2014** \\ **Zaterdag 25 oktober 2014** \\
 Spreker: Thijs Desain  \\ Spreker: Thijs Desain  \\
Regel 20: Regel 20:
 We zijn al jaren bezig met zoeken naar buitenaards leven, maar we hebben nog nooit wat gevonden. Zou het niet heel gek zijn als wij de enigen waren? Waar is iedereen? Dr. Frank Drake dacht hier al over na en heeft hier een formule voor gemaakt. We zijn al jaren bezig met zoeken naar buitenaards leven, maar we hebben nog nooit wat gevonden. Zou het niet heel gek zijn als wij de enigen waren? Waar is iedereen? Dr. Frank Drake dacht hier al over na en heeft hier een formule voor gemaakt.
 {{:drake_equation.jpg?nolink&300 |}} {{:drake_equation.jpg?nolink&300 |}}
 +\\
 +\\
 +\\
 +\\
 \\ \\
 **Zaterdag 28 juni 2014** \\ **Zaterdag 28 juni 2014** \\
Regel 30: Regel 34:
 Hoe weten we eigenlijk dat de maan precies zo ver weg staat? Hoe weten we eigenlijk dat de maan precies zo ver weg staat?
 En zouden sterrenstelsels niet gewoon nevels kunnen zijn, binnen onze melkweg?... En zouden sterrenstelsels niet gewoon nevels kunnen zijn, binnen onze melkweg?...
-Het woordje VAR! zal nooit meer dezelfde zijn... Maar ook ambulances die met sirene aan voorbij komen, zal je met andere ogen +Het woordje VAR! zal nooit meer dezelfde zijn... Maar ook ambulances die met sirene aan voorbij komen, zal je met andere ogen bekijken!\\ 
- bekijken!+\\
 {{:l.f.j.l_cepheid_in_nebula_edwin_hubble..jpg?200|}} {{:l.f.j.l_cepheid_in_nebula_edwin_hubble..jpg?200|}}