Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

utrecht:archief2017 [17-02-2018 11:56]
peterperdijk
utrecht:archief2017 [17-02-2018 12:18] (huidige)
cyrano
Regel 43: Regel 43:
 Onderwerp: De zon en zonnevlammen\\  Onderwerp: De zon en zonnevlammen\\ 
 Hoewel de zonneactiviteit in 2018 op zijn minimum aankomt, blijft deze heldere vuurbal een bijzonder object. Nu is zij dus niet zo actief maar als die actief is kunnen er zonnevlammen ontstaan die vele malen groter zijn dan onze Aarde. Wouter gaat jullie vertellen hoe de zon is ontstaan, wat zonneactiviteit precies inhoudt en hoe zonnevlammen zo groot kunnen worden.\\  Hoewel de zonneactiviteit in 2018 op zijn minimum aankomt, blijft deze heldere vuurbal een bijzonder object. Nu is zij dus niet zo actief maar als die actief is kunnen er zonnevlammen ontstaan die vele malen groter zijn dan onze Aarde. Wouter gaat jullie vertellen hoe de zon is ontstaan, wat zonneactiviteit precies inhoudt en hoe zonnevlammen zo groot kunnen worden.\\ 
 +
 +**Zaterdag 16 december 2017** \\  
 +Spreker: Rianne Plantenga \\  
 +Onderwerp: Venus\\  
 +Venus…. Onze zuster planeet die is vernoemd naar de god van de liefde. Onze trouwe naast te buurt. Ongeveer even groot als de aarde. Een dikke atmosfeer met bewolking die we van de aarde met telescopen kunnen zien. Maar is het wel zo'n lieve planeet? Wat voor mysterie gaat er schuil onder die dikke pak bewolking?  
 +
 +Nog nooit heeft een mens een voet gezet op Venus. Wel zijn er verschillende ruimte vaartuigen naar deze bijzondere planeet gestuurd om onderzoek te doen naar de planeet. Ook zijn er Landers geweest die zijn afgedaald onder het wolkendek. Wat ze daar hebben gevonden….? Rianne van de JWG gaat jullie daar alles over vertellen en licht een de sluier van het gewaad achter de naamdrager van de god van de liefde.  
 +{{:venus.jpg?nolink&700|}}