De redactie

De universumredactie bestaat uit een groep vrijwilligers, die vier keer per jaar dit tijdschrift voor jullie maken!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen! Wil jij ons helpen met bijvoorbeeld vormgeven, schrijven of spelling controleren? Stuur dan even een e-mail naar universum@sterrenkunde.nl!

Hoofdredacteur: Tünde Meijer en Ethan Woest

Samen met de redacteuren zorgt een hoofdredacteur voor de inhoud van de Universum en bewaakt deze de deadlines. Een hoofdredacteur zit in het hoofdbestuur namens de redactie en is voorzitter van de vergaderingen. Ook probeert een hoofdredacteur de Universum steeds weer te vernieuwen en te kijken hoe er meer uit het blad gehaald kan worden.

Redacteuren

De redacteuren schrijven artikelen en redigeren artikelen van mede-redacteuren of externe schrijvers. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er geen spellingsfouten in de artikelen zitten, en dat alle zinnen goed lopen. Zij garanderen hiermee de kwaliteit van de teksten in de Universum.

Lay-outers

De lay-outers zorgen ervoor dat alle tekst en plaatjes op een mooie, handige en leesbare manier in de Universum komen te staan. Ze leveren de vormgegeven artikelen aan, die de eindlayouter vervolgens bij elkaar voegt.

Cartoonist

Een cartoonist houdt zich bezig met het maken van stripjes, cartoons en plaatjes.

Joris 't Wollige Gevalletje (JWG)

Hoi, ik ben Joris! Voluit heet ik eigenlijk Joris 't Wollige Gevalletje (JWG!), maar vrienden noemen mij Joris. Ik heb wel een mond, maar gek genoeg kan ik niet praten, dus communiceer ik met bordjes. Mijn bestaan heb ik aan Jennifer te danken. Samen met mijn sidekick Ster ben ik een hele tijd de enige mascotte van de JWG geweest, maar gelukkig heb ik er nu drie vrienden bij: Joost, Woll-R en Genia!

Je komt mij niet alleen regelmatig in de Universum tegen, maar ook op de kamp t-shirts van kampleiders en natuurlijk op de sticker van de JWG!

Joost, Woll-R en Genia (JWG&Co)

Hoi! Wij zijn Joost, Woll-R en Genia en wij beleven samen de leukste, gekste en interessantste avonturen. We reizen het hele universum door op zoek naar buitenaardse wezens, we weten alles over natuur- en sterrenkunde en we vinden het vooral heel erg leuk om in de Universum te staan. Wist je dat Genia een IQ van 190 heeft en alles weet? Als ze eenmaal begint te praten dan houdt ze niet meer op. Ook Joost vindt het leuk om dingen te vertellen, maar vaak zijn het nogal kleine en nutteloze details. Maar ach, dat is ook wel weer grappig! Helaas is hij wel een beetje onhandig want alles wat hij aanraakt gaat kapot… En dan Woll-R, onze buitenaardse vriend die toevallig op Aarde terecht is gekomen. Het bevalt hem (of haar) zo goed op Aarde dat hij voorlopig hier blijft.