De redactie

De universumredactie bestaat uit elf vrijwilligers, die vier keer per jaar dit tijdschrift voor jullie maken!

Wil jij ons helpen? Stuur dan even een e-mail naar universum@sterrenkunde.nl! We zijn onder andere op zoek naar een redacteur, tekstcontroleur en een hoofdredacteur.

Hoofdredacteur: Martijn Wilhelm

Samen met de redacteuren zorgt de hoofdredacteur voor de inhoud van de Universum en bewaakt zij de deadlines. Ook probeert de hoofdredacteur de Universum steeds weer te vernieuwen en te kijken hoe er meer uit het blad gehaald kan worden. Zo heeft de vorige hoofdredacteur een compleet nieuwe lay-out en kleurenpagina's kunnen toevoegen.

Redacteuren: Emrys Karlas, Tünde Meijer, Hens Zimmerman

De redacteuren zorgen voor de artikelen, door ze zelf te schrijven of door iemand anders hiervoor te vragen. In dat geval zijn ze de contactpersoon voor het artikel. Ook controleren (redigeren) ze de artikelen op schrijf- en spelfouten.

Lay-outers: Thomas Jurriaans, Swaen Lievestro, Tünde Meijer, Io van den Meiracker, Elise Sänger, Martijn Wilhelm

De lay-outers zorgen er voor dat alle tekst en plaatjes op een mooie, handige en leesbare manier in de Universum komt te staan. Daarnaast helpen ze ook bij het redigeerwerk: artikelen nakijken en bijschaven om ze geschikt te maken voor plaatsing in het tijdschrift.

Cartoonist: Swaen Lievestro

Een cartoonist houdt zich bezig met het maken van stripjes, cartoons en plaatjes.

Joris 't Wollige Gevalletje (JWG)

Hoi, ik ben Joris! Voluit heet ik eigenlijk Joris 't Wollige Gevalletje (JWG!), maar vrienden noemen mij Joris. Ik heb wel een mond, maar gek genoeg kan ik niet praten, dus communiceer ik met bordjes. Mijn bestaan heb ik aan Jennifer te danken. Samen met mijn sidekick Ster ben ik een hele tijd de enige mascotte van de JWG geweest, maar gelukkig heb ik er nu drie vrienden bij: Joost, Woll-R en Genia!

Je komt mij niet alleen regelmatig in de Universum tegen, maar ook op de kamp t-shirts van kampleiders en natuurlijk op de sticker van de JWG!

Joost, Woll-R en Genia (JWG&Co)

Hoi! Wij zijn Joost, Woll-R en Genia en wij beleven samen de leukste, gekste en interessantste avonturen. We reizen het hele universum door op zoek naar buitenaardse wezens, we weten alles over natuur- en sterrenkunde en we vinden het vooral heel erg leuk om in de Universum te staan. Wist je dat Genia een IQ van 190 heeft en alles weet? Als ze eenmaal begint te praten dan houdt ze niet meer op. Ook Joost vindt het leuk om dingen te vertellen, maar vaak zijn het nogal kleine en nutteloze details. Maar ach, dat is ook wel weer grappig! Helaas is hij wel een beetje onhandig want alles wat hij aanraakt gaat kapot… En dan Woll-R, onze buitenaardse vriend die toevallig op Aarde terecht is gekomen. Het bevalt hem (of haar) zo goed op Aarde dat hij voorlopig hier blijft.