Beste JWG lid,

We willen je graag van harte uitnodigen bij de komende Algemene LedenVergadering (afgekort ALV)

Wat is er nou een Algemene leden vergadering?

De JWG heeft iets meer dan 600 leden. Van deze leden zijn er ongeveer 50 actief in de besturen van afdelingen, kampen en verschillende commissies. Deze actieve leden zorgen voor activiteiten binnen de vereniging en zijn dus erg belangrijk om de JWG staande te houden. Het hoofdbestuur van de JWG houdt bij alle besturen een oogje in het zeil en neemt belangrijke beslissingen die de hele JWG aangaan. Een keer per jaar organiseert het hoofdbestuur een ALV, om uitleg en verantwoording af te leggen over 2011.

ALV Op 28 April 2012 wordt de volgende ALV gehouden. De ALV wordt gehouden op de sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De agenda wordt binnenkort bekend gemaakt. Op de ALV vertelt het hoofdbestuur wat er het afgelopen jaar in de vereniging heeft gespeeld en wat het van plan is het aankomende jaar te allemaal te doen. Alle leden van de JWG zijn hierbij uitgenodigd om te komen. Dus ook elk lid jong, oud, actief of niet. Als je wil kan je ook je mening geven over het beleid van de JWG, vragen stellen en suggesties doen. Over sommige kwesties wordt gestemd op de ALV.

Vacatures De leden van het hoofdbestuur worden normaal gesproken op de ALV gekozen. Als er een vacature is, draagt het hoofdbestuur een kandidaat voor en/of kan een kandidaat zichzelf voordragen.

Het huidige hoofdbestuur bestaat uit Peter Perdijk (voorzitter), Tim Verhagen (vice voorzitter), Rianne Plantenga (penningmeester), Steven Rieder (hoofdredacteur Universum), Maurits Dorlandt (Afdelingen), Zeb Nemeth (secretaris), Leon Timmermans (algemeen bestuurslid) Leon Oostrum (algemeen bestuurslid) en Tessa Haverkamp (algemeen bestuurslid).

Steven Rieder, Maurits Dorlandt en Zeb Nemeth treden de komende ALV af als lid van het hoofdbestuur. Dit betekent dat er drie vacatures zijn in het hoofdbestuur! We zoeken dus een Secretaris, Hoofdredacteur en Afdeling co├Ârdinator. Als je ge├»nteresseerd bent in een van deze taken, kijk dan even op de site voor meer informatie. Het Hoofdbestuur maakt binnenkort haar kandidaten bekend. Ook kunnen leden kandidaat gesteld worden d.m.v. 15 handtekeningen van JWG-leden. Dit kan tot en met 14 april. Als men dit van plan is wordt het hoofdbestuur graag op de hoogte gehouden.

Mocht je stukken willen inzien of meer informatie over de vacatures willen hebben dan kun je mailen naar secretaris@sterrenkunde.nl. Stukken als de ALV notulen komen op de website te staan. Het jaarverslag zal uiterlijk 31 maart op de website komen en het financieel verslag zal uiterlijk 14 april op de site te vinden zijn.

Hopelijk tot 28 april!

Peter Perdijk Voorzitter der JWG