Deze cursus is inmiddels vol!
Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen via onze nieuwsbrief!

Start nieuw cursusseizoen Sonnenborgh

Sterrenkunde voor iedereen!

Meer weten over het heelal? Eind september starten bij Sonnenborgh - museum & sterrenwacht de cursussen Inleiding in de sterrenkunde en de jeugdcursus Reis door het heelal. Beide cursussen zijn voor iedereen die meer wil weten over de onmetelijke wereld die we het heelal noemen. Aan bod komen onderwerpen zoals sterrenstelsels, (reuzen)planeten en witte dwergsterren. Daarnaast speuren cursisten ook zelf de hemel af met de telescopen van de Sterrenwacht.

Wie op een heldere avond naar de sterrenhemel kijkt zal zich vast wel eens af vragen hoe groot de sterren in werkelijkheid zijn. Of hoe ver het is naar de dichtstbijzijnde ster. En of er misschien in die ruimte ook leven mogelijk is. Al deze vragen en meer komen in de jeugd- en volwassenencursus aan bod. Deskundige medewerkers van Sonnenborgh geven met behulp van prachtig beeldmateriaal een overzicht van de boeiende wereld buiten onze dampkring. De cursus wordt ondersteund met een goed verzorgde cursusbrochure waarin alles nog eens rustig na te lezen is.

Jeugdcursus Reis door het heelal

  • Data: 6 maandagen, 7 okt/ 14 okt/ 28 okt/ 4 nov/ 11 nov/ 18 nov
  • (op 21 okt is er geen cursus ivm de herfstvakantie)
  • Tijden: van 19.00 tot 20.15 uur
  • Prijs: € 65,- (plus € 1,50 reserveringskosten) inclusief cursusmateriaal
  • Voor wie: kinderen tussen 8 en 14 jaar
  • Locatie: Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, Zonnenburg 2, Utrecht

Voor meer informatie en voor aanmelden kunt u terecht op de website www.sonnenborgh.nl, of ga direct naar de kaartverkoop op dit adres.