Met groot verdriet vernamen wij dat op 7 juli Sjoerd Hardeman is overleden. Hij had al jaren chronische leukemie en werd eind februari, enkele dagen voor hij zijn proefschrift zou verdedigen, opgenomen in het ziekenhuis. Hij geloofde altijd in zijn herstel en maakte al weer plannen om een praatje te komen geven op een zomerkamp en een groot feest te geven als hij weer gezond zou zijn en de doctorstitel zou hebben. Het mocht niet zo zijn.

Sjoerd was jarenlang actief lid van de JWG. Na als deelnemer mee gegaan te zijn op zomerkampen werd hij zelf leiding op Winterkamp en OK, waarvoor hij ook penningmeester was. Ook was hij een gewaardeerd lid van de kampgroep. Hij stond bekend om het hoge niveau van de presentaties die hij gaf, maar velen hebben hem vooral leren kennen als een intelligent, oprecht, warm, humorvol, en soms eigenwijs persoon. Hij praatte graag over zijn passies: sport en sterrenkunde, en was in allebei erg getalenteerd. Vlak voor zijn overlijden kreeg hij nog een prestigieuze Rubicon-beurs toegekend om postdoc onderzoek te gaan doen in Cambridge.

Sjoerd was een grote man met een groot hart, het is niet te bevatten dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Op woensdag 13 juli nemen we afscheid van Sjoerd.

Vanaf 12.00 uur verzamelen we bij roeivereniging De Hoop, Weesperzijde 1046-A, Amsterdam. Om 12.30 uur vertrekken we gezamenlijk per boot naar begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273, Amsterdam. De boten worden begeleid door Sjoerds roei vrienden. Vanaf 13.30 uur zullen we samen herinneringen ophalen aan Sjoerd.